Nu uita! Un doctor avertizează: stresul ura și invidia aduc boală în viața ta

Nu uita! Un doctor avertizează: stresul ura și invidia aduc boală în viața ta

- in DE ACTUALITATE, GENERALE, SANATATE
2790
Comentariile sunt închise pentru Nu uita! Un doctor avertizează: stresul ura și invidia aduc boală în viața ta

Un renumit cercetător român, prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, publica în anul 1981 lucrarea „Inteligența materiei”. El afirma că dacă ne eliberăm de gândurile negative (stresul ura și invidia s.a.) putem ajunge la un nivel superior.

„ Stresul, care azi a luat proporții gigantice, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalți, invidia, gelozia provoacă în corp un PH acid, favorabil bolii. Depresia are și ea un rol nociv asupra organismului, nu doar că împiedică vindecarea, dar poate favoriza debutul altor boli. Dar știați că și frica ne face rău? Este binecunoscut experimentul lui Avicenna. Într-o cușcă s-a pus un miel, iar într-o cușcă alăturată s-a pus un lup. Mielul a murit la scurt timp de stresul provocat de frică. Orice dezechilibru emoțional aduce mai devreme sau mai târziu boala.”, spunea Dumitru Constantin Dulcan.

„Dacă nu ne luăm vacanțe regulat, măcar să luăm pauze de zece minute, la fiecare oră, în care să ne golim mintea și să respirăm adânc. Putem să ne ridicăm de la birou și să privim ceva frumos pe fereastră, sau în loc să bem trei cafele cu ochii în computer, să bem un ceai fără să ne gândim la nimic altceva. Să ne bucurăm de gustul și aroma lui. Cu timpul înveți să te relaxezi în orice condiții. Beduinii, de exemplu, se odihnesc mergând pe cămile. Și eu scriu și citesc de dimineața până seara. Dar când simt că începe să se așeze oboseala pe mintea mea, mă opresc și aplic câteva tehnici de relaxare.”, afirma profesorul.

El spune că toate tehnicile de relaxare se bazează pe respirație, iar oboseala de datorează slabei oxigenări a creierului.

„Stau câteva minute cu ochii închiși. Încerc să-mi reprezint oboseala ca  senzație ca senzație la nivelul creierului și apoi, cu fiecare expirație profundă îmi imaginez că o elimin. Fiecare își poate crea propria lui tehnică. Eu nici pentru dureri de cap nu iau pastile. Mă relaxez, mă concentrez la starea de bine și cald o trec prin inimă și apoi o trec acolo unde mă doare. fac asta de câteva ori și durerea dispare.”, explica profesorul.

„Bernie Siegel, reputat oncolog din SUA, a luat mai mulți bolnavi în ultimă fază și i-a învățat tehnica imageriei: de mai multe ori pe zi trebuiau să-și imagineze că distrug cancerul din corp cu un foc, cu un animal care-l mănâncă, fiecare cum dorea. După 6 luni de zile 40% dintre ei s-au vindecat. La testele psihologice s-a dovedit că s-au vindecat cei optimiști, cei care credeau în Dumnezeu și cei care erau calmi. Îndoiala este cel mai mare obstacol îi calea unui succes, mai ales al vindecării.

Dacă vrem să rămânem sănătoși și fericiți este suficient să păstrăm în minte câteva lucruri: să mâncăm sănătos, fără să  ne îmbuibăm, să facem mișcare, să ne odihnim corect, să fim optimiști și plini de speranță.”, a mai spus profesorul. Sursa: stiri-virale.com

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments