I-a cerut mită : Vinde-ți casa și vino cu banii, altfel nu te operez!…

I-a cerut mită : Vinde-ți casa și vino cu banii, altfel nu te operez!…

- in DE ACTUALITATE, GENERALE, SANATATE
5266
Comentariile sunt închise pentru I-a cerut mită : Vinde-ți casa și vino cu banii, altfel nu te operez!…

Poliția judiciară a organizat un flagrant și a prins un medic ortoped din Spitalului Clinic de Urgență Mureș, care a cerut  și primit, ca mită, suma de 800 de euro pentru o intervenție chirurgicală.

Pe data de 19 septembrie 2016, un bărbat a făcut un  denunț la sediul IPJ Mureș, acuzând faptul că medicul ortoped I.A. i-a pretins o sumă de bani pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale.

Pe data  de 23 septembrie 2016, ofițerii S.J.A. Mureș au fost delegați de procurorul de caz să efectueze o serie de acte procedurale, iar în data de 26 septembrie 2016, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au participat la acțiunea de prindere în flagrant. Medicul ortoped reclamat a fost surprins în timp ce primea de la denunțător suma de 800 euro.

Pacientul reclamant a fost vătămat într-un accident rutier în luna iulie a.c., în urma căruia a fost operat de către medicul în cauză, și trebuia, ulterior, să fie operat din nou.
La externare, medicul i-ar fi spus soției pacientului că o astfel de operație costă 1.000 de euro, sumă pe care o împarte cu medicul anestezist și cu medicii rezidenți. Familia neavând posibilități materiale i-a cerut medicului un răgaz să strângă banii.

În urma cercetărilor s-a constatat că, medicul specialist ar fi condiționat efectuarea unei a doua intervenții chirurgicale de plata ‘datoriei’ de 1.000 de euro pentru prima operație, îndemnându-i pe pacient și aparținător să vândă diferite bunuri din gospodărie și chiar locuința, dacă este nevoie pentru obținerea acestor sume de bani.

După audieri s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore față de I.A., pentru infracțiunea de luare de mită, urmând să fie prezentat Tribunalul Mureș cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: banatulazi.ro

loading...

Facebook Comments