Ceai miraculos pentru îmbunătăţirea considerabilă a vederii

Ceai miraculos pentru îmbunătăţirea considerabilă a vederii

- in SANATATE
7967
Comentariile sunt închise pentru Ceai miraculos pentru îmbunătăţirea considerabilă a vederii

Bătrâneţea aduce cu sine multe probleme de sănătate. Una dintre acestea este slăbirea vederii sau, mai grav, boli specifice ale ochilor, cum ar fi cataracta. Pentru a îmbunătăţi considerabil vederea şi pentru a nu ajunge la boli complicate ale ochilor, se poate consuma ceai de şofran.

Şofranul este cel mai scump condiment din lume, de aceea a fost şi considerat „condimentul regilor”. Pe cât este de preţios, pe atât este de eficient în tratarea unor afecţiuni.

Şofranul îmbunătățește vederea deoarece conține carotenoizi care protejează organismul împotriva bolilor bătrâneții, cum ar fi degenerescența maculară și cataracta. Este, de asemenea, un scut împotriva radiațiilor solare nocive și reglează acidul gras al membranei celulare a ochilor.

„Vederea pacienţilor s-a îmbunătăţit după ce au luat pastile cu şofran”, a declarat Silvia Bisti de la Universitatea din Sidyney, coordonatoarea unui studiu de specialitate. „Atunci când au efectuat testele oculare tradiţionale, de citire a unor diagrame, o parte dintre pacienţi au putut să citească rândurile mici, din partea de jos a diagramelor, pe care nu puteau să le vadă înainte, iar alţi pacienţi au declarat că au reînceput să citească ziare şi cărţi”, a adăugat Silvia Bisti.

Prepararea ceaiului de şofran:  1 gram de şofran la o cană cu apă. Se fierbe apa şi apoi se adaugă şofranul. Se poate îndulci cu miere de albine, dar numai după ce s-a răcit puţin. Se consumă 2-3 căni pe zi.

În afară de recuperarea vederii, şofranul purifică sangele şi îmbunătăţeşte circulaţia, ajută la tratarea artritei, reglează nivelul trigliceridelor şi colesterolul. Un alt beneficiu al şofranului este că ajută în procesul de învăţare şi reţinere a informaţiilor.

Atenţie! Nu se consumă mai mult de două grame de şofran pe zi pentru că devine toxic. E de preferat ca femeile gravide să-l evite deoarece poate provoca avort.

Notă: Conţinutul acestui articol are doar caracter informativ şi nu se doreşte a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultaţi un medic specialist.

Surse:http://suntsanatos.ro/17-proprietati-miraculoase-ale-sofranului-condimentul-regilor-3903.html

http://www.medicinasanatate.ro/sofranul-utilizari-terapeutice/

http://sanatate.bzi.ro/sofranul-9-calitati-terapeutice-ale-acestui-condiment-2593

loading...

Facebook Comments