Acest abore din România are 750 de ani și a fost introdus în competiţia Arborele European al Anului. Îl puteţi vota până pe 28 februarie 2018. Iată unde:

Acest abore din România are 750 de ani și a fost introdus în competiţia Arborele European al Anului. Îl puteţi vota până pe 28 februarie 2018. Iată unde:

- in INEDIT
1086
Comentariile sunt închise pentru Acest abore din România are 750 de ani și a fost introdus în competiţia Arborele European al Anului. Îl puteţi vota până pe 28 februarie 2018. Iată unde:
Stejarul din Cajvanafoto: treeoftheyear.org

Stejarul din Cajvana este arborele cu care România este înscrisă în competiţia ”Tree of the year”. Competiţia ce se desfăşoară din anul 2011 are ca scop prezentarea arborilor cu o poveste aparte şi atragerea atenţiei cu privire la bogăţia culturală şi naturală ce trebuie protejate.

Stejarul pedunculat Quercus robur L., din Cajvana (Suceava) reprezintă România anul acesta în competiţia Arborele European al Anului. Conform site-ului oficial al competiţiei, arborele ar avea în jur de 750 de ani.

”O altă legendă spune că, în 1476, voievodul moldovean Ştefan cel Mare, însoţit de soldaţii săi, s-ar fi odihnit la umbra acestui copac, unde ar fi fost serviţi cu o brânză proaspătă (caş în limba română), de unde numele localităţii Cajvana,” informează site-ul oficial al competiţiei.

Până în prezent, România a strâns 7.894 de voturi. Pentru ca votul să fie valid, trebuie bifaţi doi arbori preferaţi, apoi în josul paginii trebuie apăsată comanda votează. Puteţi vota până pe 28 februarie 2018 pe treeoftheyear.org. Sursa: descopera.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments