Adevar crud despre Romania. Vezi cat vei trai in functie de judetul in care locuiesti!

Adevar crud despre Romania. Vezi cat vei trai in functie de judetul in care locuiesti!

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, LIFESTYLE, MONDEN, SANATATE, SOCIAL
1612
Comentariile sunt închise pentru Adevar crud despre Romania. Vezi cat vei trai in functie de judetul in care locuiesti!
bucurestean

Speranţa de viaţă, indicatorul care arată starea de sănătate a populaţiei unei ţări, a devenit în ultimii ani o preocupare constantă a specia­liş­tilor în demografie, care avertizează asupra faptului că guvernele trebuie să îşi facă planuri pentru creşterea duratei medii a vieţii, dar şi pentru recu­pe­rarea mai rapidă a decalajelor faţă de statele dez­­voltate, pen­tru că în prezent pro­gresul tehno­logic o permite.

Un bucureştean trăieşte, în medie, 77,8 ani, Capitala fiind regiunea cu cea mai mare spe­ranţă de viaţă din România, arată datele Institu­tului Naţional de Statistică, citate de Ziarul Financiar.

Potrivit sursei citate, în topul judeţelor cu cea mai mare speranţă de viaţă se mai află Vâlcea, cu o durată medie a vieţii de 77,5 ani, Cluj, cu 76,7 ani, Braşov, cu 76,6 ani şi Sibiu cu 76,2 ani. La nivel naţional, speranţa medie de viaţă este de 75,4 ani, ceea ce înseamnă că un bucureştean trăieşte, în medie, cu 2,4 ani mai mult decât media naţională.

Pe de altă parte, în Satu Mare există cea mai mică spe­ranţă de viaţă din România, de numai 73,2 ani, cu 2,2 ani mai redusă decât media na­ţională şi cu aproape 5 ani mai scăzută decât în Bu­cureşti.

În clasamentul judeţelor cu cea mai redusă speranţă de viaţă se mai află Călăraşi, cu 73,2 ani, Giurgiu, cu 73,5 ani, Tulcea, cu 73,5 ani şi Olt cu 74 ani.

Speranţa de viaţă, indicatorul care arată starea de sănătate a populaţiei unei ţări, a devenit în ultimii ani o preocupare constantă a specia­liş­tilor în demografie, care avertizează asupra faptului că guvernele trebuie să îşi facă planuri pentru creşterea duratei medii a vieţii, dar şi pentru recu­pe­rarea mai rapidă a decalajelor faţă de statele dez­­voltate, pen­tru că în prezent pro­gresul tehno­logic o permite. sursa: digi24.ro

loading...

Facebook Comments