Ce vezi înainte să mori! Oamenii de ştiinţă au confirmat

Ce vezi înainte să mori! Oamenii de ştiinţă au confirmat

- in BIZAR, DE ACTUALITATE, DESCOPERIRI, INEDIT, SOCANT, SOCIAL
1574
Comentariile sunt închise pentru Ce vezi înainte să mori! Oamenii de ştiinţă au confirmat
moarte

Un grup de cercetători israelieni de la Școala de medicină Hadassah, afliliata Universității ebraice din Ierusalim au declarat că, înainte de a muri, omul își vede viața trecând prin fața ochilor.

Oamenii de stiinta sustin ca fenomenul, descris in literatura populara, dar si medicale, nu este o halucinatie, ci o variatie a proceselor zilnice care se produc in creierul uman. Un articol pe aceasta tema a fost publicat in revista Consciousness and Cognition.

Cercetatorii au analizat in detaliu cazurile a sapte persoane care, cum se spune, s-au aflat la un pas de moarte si care au trait respectivul fenomen. S-a dovedit ca toate aceste cazuri prezentau trasaturi comune. Spre exemplu, evenimentele nu se succedau in ordine cronologica.

In plus, acesti oameni puteau patrunde in constiinta participantilor la evenimente, traind emotiile lor.

Expertii sunt de parere ca aceste viziuni pot avea legatura cu hipoxia (prezenta insuficienta de oxigen in organism) si cu situatii de irigare defectuoasa cu sange a acelor zone ale creierului care raspund de amintiri autobiografice.

Oamenii de stiinta au obtinut acelasi rezultat si dupa ce au studiat experienta a 264 de voluntari care „au trait” moartea clinica.

In opinia specialistilor, acest fenomen al trecerii vietii prin fata ochilor este determinat de modificarile care se produc la nivelul mecanismului neurocognitiv. Cu alte cuvinte, acele imagini care apar inainte de moarte sunt un fel de „rezumat” al proceselor care se produc zilnic in creierul uman.

sursa: incomemagazine.ro

loading...

Facebook Comments