Românii ar putea plăti câte 2 lei în plus pentru fiecare produs cumpărat. Uite cum iți poți recupera acești bani

Românii ar putea plăti câte 2 lei în plus pentru fiecare produs cumpărat. Uite cum iți poți recupera acești bani

- in INEDIT
928
Comentariile sunt închise pentru Românii ar putea plăti câte 2 lei în plus pentru fiecare produs cumpărat. Uite cum iți poți recupera acești bani
bani pentru sticle si borcaneFoto: Shutterstock

Românii ar putea plăti câte 2 lei garanție pentru ambalajele produselor, bani pe care îi vor primi înapoi dacă reciclează ambalajul, potrivit unui proiect de ordonanță al Ministerului Mediului, aflat în dezbatere publică, scrie avocat.net. Acești bani reprezintă „garanția de reciclare” și vor fi recuperați dacă ducem ambalajul înapoi la magazin.

”Operatorii economici care introduc pe piața națională produse ambalate în ambalaje primare reutilizabile sunt obligați: a) să aplice sistemul garanție pentru ambalajele respective la o valoare unitară de 2 lei/buc.; b) să asigure preluarea ambalajelor reutilizabile de la utilizatori sau consumatori”, scrie în proiectul de OUG.

În proiectul de ordonantă este explicat cum funcționează acest de sistem garanție: ”sistem prin care cumpărătorul, la achiziţionarea unui produs ambalat, plăteşte vânzătorului o garanție sub forma unei sume de bani care îi este rambursată atunci când ambalajul este returnat”.

„Operatorii economici care comercializează produse ambalate în ambalaje primare reutilizabile sunt obligaţi să primească ambalajele reutilizabile la schimb sau să ramburseze, la solicitarea cumpărătorului, valoarea garanției”, scrie în proiectul de OUG, acum existând doar obligația de a scrie pe ambalaj că acesta e reutilizabil, conform digi24.ro

Mai ai acasă acest bibelou? Cu cât se vinde peştele de sticlă din perioada comunistă!

Se intoarce operațiunea sticla și borcanu’!

Cu alte cuvinte faimosul slogan de pe timpul regimului comunist „Recuperare, reciclare, refolosire” va fi pus din nou în practică.

Cine a trait acele vremuri iși poate aduce aminte cu ușurință că exact aşa era și pe vremea lui Ceauşescu. Singura diferență era că atunci magazinele de stat ofereau posibilitatea ca, la achiziţia produselor, cumpărătorul să poată da la schimb sticlele şi borcanele goale, fără a mai plăti în plus.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments