Roverul Curiosity a trimis pe Pământ o panoramă incredibilă a planetei Marte si un selfie spectaculos- FOTO+VIDEO

Roverul Curiosity a trimis pe Pământ o panoramă incredibilă a planetei Marte si un selfie spectaculos- FOTO+VIDEO

- in STIINTA
1449
Comentariile sunt închise pentru Roverul Curiosity a trimis pe Pământ o panoramă incredibilă a planetei Marte si un selfie spectaculos- FOTO+VIDEO
panorama MarteFoto: NASA

Imagini uluitoare de pe Planeta Marte au fost surprinse de către Roverul Curiosity trimis în spaţiu de NASA, acum şase ani.

Prima imagine a fost surprinsa pe 23 ianuarie pe Muntele Sharp de pe Marte, relateaza Space.com.

Spre deliciul pasionatilor de stiinta si astronomie Roverul Curiosity și-a făcut un selfie pe Marte.

selfie Curiosity
Selfie robotul Curiosity, realizat pe Planeta Marte. Foto: NASA

NASA a evitat un dezastru: O naveta spatiala a fost la un pas de a se ciocni cu un satelit al lui Marte

Sonda robotizata care explorează „Planera Roșie” din anul 2012, a surprins 16 imagini care, puse la cap la cap, și filtrate cu efecte vizuale, arată o panoramă deloc străină ochiului uman. Arată ca și cum ar fi de pe Pământ!

Pentru cele 16 imagini lipite tehnicienii de la NASA au folosit un program video special pentru a îmbunătăţi calitatea filmării, astfel încât dealurile au o culoare albăstrie, în timp ce valea este roşie, ca să arate la fel ca în condiții normale pe Pământ.

Specialiştii de la NASA au precizat că, datorită atmosferei rarefiate a planetei, dealurile care sunt la 80 de kilometri de rover par foarte aproape.

panorama Marte
Planeta Marte, fotografiată de Roverul Curiosity. Foto: NASA

Într-un comunicat, cercetătorul principal al proietului Curiosity, Ashwin Vasavada, spune că „Deși Curiosity urcă în mod constant de 5 ani, aceste a fost primul moment în care am putut să ne uităm în urmă și să vedem ce spațiu am parcurs”.

imagini-nasa-marte-5
Planeta Marte, fotografiată de Roverul Curiosity. Foto: NASA

Misiunea robotului autonom,  Roverul Curiosity,  a fost aceea de a afla dacă pe Planeta Marte ar fi putut exista vreodată viața microbiană sau daca o poate sustine.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

loading...

Facebook Comments