O masina a fost inghitita de o groapa uriasa aparuta pe o sosea din Ramnicu Sarat. Ce au descoperit arheologii in pamant

O masina a fost inghitita de o groapa uriasa aparuta pe o sosea din Ramnicu Sarat. Ce au descoperit arheologii in pamant

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, ISTORIE, MISTER, SOCIAL
1860
Comentariile sunt închise pentru O masina a fost inghitita de o groapa uriasa aparuta pe o sosea din Ramnicu Sarat. Ce au descoperit arheologii in pamant

U n sofer din Ramnicu Sarat a avut parte dimineata de o supriza extrem de neplacuta. Parcarea unde isi lasase autoturismul, aflata pe marginea drumului european 85, s-a surpat peste noapte iar masina i-a fost inghitita de gropa adanca. 

Sub stratul de asfalt era o pivnita veche de carei existenta nimeni nu a stiut cand s-a facut lucrarea.

Soferul ghinionist si-a lasat miercuri seara masina in parcarea din fata blocului, asa cum obisnuia sa o faca in fiecare zi. Dimineata, cand a vrut sa plece la serviciu a vazut ca in locul autoturismului era o groapa adanca iar vehiculul se afla la cativa metri sub pamant.

Autoritatile venite la fata locului sunt de parere ca asflatul s-a surpat din cauza pivnitei stravechi, insa de vina este posibil sa fie si traficul greu din zona, precum si lucrarile facute in urma cu ceva timp de angajatii de la apa si canal. Soferul nu avea asigurare CASCO si spune ca se va indrepta impotriva Primariei ca sa isi recupereze paguba.

Parcarea care s-a surpat se afla aproape de centrul orasului Ramnicu Sarat, pe marginea drumului european 85 care traverseaza localitatea.

Craterul format are peste 3 metri adancime – suficient cat sa inghita tot autoturismul.Dimineata cand si-a vazut masina in gropa din asflat, proprietarului a incremenit:

Gabi Leu: “M-a sunat politia ca a fugit masina si s-a lasat la 2 metri in pamant.”

Autoturismul a fost serios avariat. Ca sa isi scoata masina din gropa, proprietarul a adus o macara.

Ca sa afle exact cine este vinovat, autoritatile din Ramnicu Sarat au cerut ca in zona sa se faca mai multe expertize tehnice.

groapa

Specialistii Muzeului Judetean din Buzau spun ca este posibil ca pivnita care a fost scoasa la lumina de surparea asflatului sa aiba valoare istorica.

Daniel Costache, directorul adjunct al Muzeului Judetean Buzau: “O pivnita sa-i ziceam brancoveneasca, urmeaza sa fie conservata si cercetatatorii de la Muzeul Judetean sa intreprinda cercetari arheologice sa vedem despre ce este vorba, am intrat sa intram in ea, mai sunt vreo 10 metri de la gura care se vede aici dupa care este colmatata. Zidaria continua.”

Masina care a fost inghita de craterul din asflat nu era asigurata. Proprietarul vrea sa isi recupereze paguba de la Primaria din localitate.

sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments