Semințe de muștar folosite în combustibilul unui avion care a avut pasageri la bord

Semințe de muștar folosite în combustibilul unui avion care a avut pasageri la bord

- in DESCOPERIRI, EXTERNE, INEDIT, STIINTA
1084
Comentariile sunt închise pentru Semințe de muștar folosite în combustibilul unui avion care a avut pasageri la bord
avion cu mustar

Compania aeriană australiană Qantas a experimentat la începutul acestei săptămâni un zbor în care au fost folosite seminţe de muştar drept combustibil într-o cursă de 15 ore între Melbourne şi Los Angeles, reducând astfel emisiile de carbon cu 7%, informează The Guardian.

Combustibilul combinat a fost obținut din brassica carinata, un tip industrial de semințe de muștar care pot fi cultivate între ciclurile obișnuite de recoltare, chiar și pe un teren arabil nelucrat.

Un hectar dintr-o recolta de seminte de mustar ar putea fi folosit pentru a produce 400 litri de combustibil pentru avioane sau 1,400 litri de motorina regenerabila.

Pentru zborul in premiera a fost folosit un Boeing Dreamliner 787-9 care a avut pasageri la bord.

În prezent, amestecul din bicombustibili nu poate depăşi 50%, însă o purtătoare de cuvânt a companiei Qantas a afirmat că, în viitorul apropiat, legislaţia ar putea permite zboruri cu 100% combustibili vegetali.

În condiții ideale, utilizarea exclusivă de ulei de muștar în loc combustibil clasic ajută la scăderea emisiilor de carbon de către avioane cu până la 80%.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments