Un avion plin cu aur, platină şi diamante a început să piardă din încărcătură imediat după decolare

Un avion plin cu aur, platină şi diamante a început să piardă din încărcătură imediat după decolare

- in INEDIT
1163
Comentariile sunt închise pentru Un avion plin cu aur, platină şi diamante a început să piardă din încărcătură imediat după decolare
lingoruri_de_aur

Un avion cu zece tone de aur, platina si diamante a pierdut o parte a incarcaturii dupa ce a decolat, joi, de pe Aeroportul Yakutsk, scrie Siberian Times. Aeronava cargo AN-12 a Nimbus Airlines a avut probleme la decolare, iar pretioasa incarcatura a inceput sa cada pe pista.

Unele lingouri de aur au ajuns si la 26 de kilometri de aeroport. Echipajul a decis imediat dupa incident sa aterizeze pe aeroportul Magan, din apropiere.

Politia a inchis accesul si a declansat, impreuna cu serviciile secrete, o vasta operatiune de recuperare a incarcaturii, in valoare totala de 368 milioane de dolari.

Avionul urma sa zboare catre Krasnoyarsk si, ulterior, catre mina Kupol.

Incarcatura ar apartine companiei miniere Chukota, detinuta in proportie de 75% de firma canadiana Kinross Gold, noteaza hotnews.ro.

Echipa tehnica de la aeroportul Yakutsk ce a pregatit avionul pentru decolare a fost arestata.

Cel putin 172 de lingouri, in greutate totala de 3,4 tone, au fost recuperate pana acum din zona, a declarat o sursa din ministerul de interne pentru agentia TASS. Sursa: realitatea.net

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments