Un tânăr a încearcat să vândă un reactor nuclear construit de el acasă

Un tânăr a încearcat să vândă un reactor nuclear construit de el acasă

- in INEDIT
2842
Comentariile sunt închise pentru Un tânăr a încearcat să vândă un reactor nuclear construit de el acasă
reactor nuclearCredit foto: Samuel Lee

Un student din Noua Zeelandă a încercat să vândă un „potențial” reactor nuclear pe o versiune locală a site-ului Craigslist.

Tânărul a declarat că obiectivul său principal a fost să strângă bani pentru școlarizarea sa. De asemenea, el spune că reactorul său cu plasmă ar putea fi cumpărat online de către un om de știință amator.

„Următorul pas este ca o persoană foarte curajoasă să inițieze o reacție nucleară folosind deuteriu și puțin argint”, a scris el în anunț.

Pentru prețul doar 3.000 de dolari, un cumpărător din Noua Zeelandă ar primi „un frumos generator de plasmă” care „a fost completat de un inginer electrician calificat”.

Studentul a făcut generatorul pentru un proiect de târg științific. „Scopul reactorului este în prezent doar să creeze o frumoasă lumină violetă, iar potențialul reactorului este de a produce neutroni pentru alte proiecte”, spune el.

Studentul a inclus în oferta sa și 20 de grame de oxid de deuteriu – apă grea la pachet cu achiziționarea generatorului de plasmă. Acest lucru este necesar pentru a începe orice reacție nucleară potențială.

De asemenea, studentul spune că transformatorul electric al instalației nu trebuie lăsat pornit mai mult de 20 de minute, ceea ce înseamnă că fereastra dvs. pentru a începe să producă neutroni este destul de mică.

Deocamdată nu este încă clar cât de multe se pot face cu acest mini reactor, dar ar putea fi într-adevăr realizabil. Dealtfel nu ar fi prima sursă de neutroni realizată acasă de amatori care îndrăgesc știința.

Citește și: Elon Musk intenționează să trimită 1 milion de oameni pe Marte până în 2050

Cel mai cunoscut tânăr care a făcut acest lucru a fost David Hahn. Acesta a început prin a spăla metodic cantități mici de materiale radioactive din dispozitivele de uz casnic până aobținut suficient pentru a construi un dispozitiv.

Hahn și-a propus să producă un reactor de fisiune nucleară, dar s-a văzut nevoit să oprească de urgență dispozitivul experimental atunci când a început să producă un nivel de radiație incontrolabil de mare.

Fisiunea nucleară, cunoscută și sub denumirea de fisiune atomică, este un proces în care nucleul unui atom se rupe în două sau mai multe nuclee mai mici, numite produși de fisiune și, în mod uzual, un număr oarecare de particule individuale.

Fisiunea nucleară este folosită pentru a produce energie în centrale de putere și pentru explozii în armele nucleare.

loading...

Facebook Comments