VIDEO – MINUS 71,2 grade CELSIUS! Cel mai cumplit oraș de pe pământ. Aici riști sa mori înghețat în doar un minut

VIDEO – MINUS 71,2 grade CELSIUS! Cel mai cumplit oraș de pe pământ. Aici riști sa mori înghețat în doar un minut

- in INEDIT
1746
Comentariile sunt închise pentru VIDEO – MINUS 71,2 grade CELSIUS! Cel mai cumplit oraș de pe pământ. Aici riști sa mori înghețat în doar un minut
gheata

De ce riști sa mori în doar un minut? Pentru că Oymyakon, un orășl din Rusia, aflat undeva in Siberia este cel mai rece loc populat de pe pământ. Aici, în lunile de iarnă, noaptea durează 21 de ore!

Cea mai joasă temperatură înregistrată a fost de minus 71,2 de grade Celsius, iar temperatura medie în timpul anului este de minus 40 de grade Celsius!

Este atât de frig, încât cultivarea fructelor, legumelor sau a grânelor este imposibilă, aşa că oamenii supravieţuiesc consumând carne de ren, de cal, de porc, dar şi peşte şi lapte de la animalele pe care le au în gospodărie.

Pentru a va imagina ce înseamnă aici frig, imaginați-va o găleata de apa fierbinte aruncata in aer, care îngheață instantaneu. (exemplu video mai jos).

E drept că nu foarte mulţi oameni s-au încumetat să trăiască aici. Cu toate acestea acest micuț orășel are aproximativ 500 de locuitori.

Este de înţeles mai ales că oamenii care nu se îmbracă extrem de gros pot muri din cauza frigului după doar un minut de expunere în aerul îngheţat!

gheata

În mod ironic, numele localităţii se traduce prin „Apa care nu îngheaţă„, deşi chiar şi atunci când arunci apă fierbinte, aceasta îngheaţă în aer.

Localitatea, care are o populaţie de 500 de oameni, se numeşte astfel, deoarece este situată lângă o apă termală, la care se adăpau turmele de reni.

Conform observator.tv, orăşelul dispune de o şcoală, care se închide doar în cazul în care temperatura atinge minus 52 de grade Celsius!

Şcoala are toalete instalate din 2008, dar acestea nu sunt funcţionale din cauza frigului, întrucât ţevile sunt complet îngheţate.

gheata1

În Oymyakon telefoanele mobile sunt un vis, asta deoarece nu există nici o companie de telefonie mobilă.

De asemenea, maşinile sau camioanele sunt inutile din cauza zăpezii căzute din abundenţă, dar mai ales a frigului. Bateriile automobilelor se descarcă foarte repede, iar ţevile de alimentare îngheaţă instant.

Iata un clip video cu orasul in care daca nu te imbraci cu haine groase risti sa mori, din cauza frigului intr-un minut:

loading...

Facebook Comments