Cum a luat NAŞTERE ILLUMINATI şi cine este CREATORUL SUPREM. Locul unde A ÎNCEPUT TOTUL

Cum a luat NAŞTERE ILLUMINATI şi cine este CREATORUL SUPREM. Locul unde A ÎNCEPUT TOTUL

- in ISTORIE
1967
Comentariile sunt închise pentru Cum a luat NAŞTERE ILLUMINATI şi cine este CREATORUL SUPREM. Locul unde A ÎNCEPUT TOTUL
illuminati

La mai mult de 200 de ani de la înființarea Illuminati pentru a se opune influenței religioase asupra vieții cotidiene, totul a devenit una dintre cele mai mari teorii ale conspirației din lume.

Lucrând în biblioteca bisericii, vis-a-vis de biserica gotică Liebfrauenmünster din Ingolstadt, sora Anna vede și vorbește cu multe persoane. Dar unii rămân învăluiți în mister pentru ea: pelerinii Illuminati, despre care crede că ar putea desfășura în continuare întâlniri secrete în orașul bavarez.

Ideea că întâlnirile clandestine de Illuminati ar putea avea loc în micul oraș bavarez ar putea părea exagerată, dar Ingolstadt are o istorie lungă a acestora. Orașul este locul de naștere al societății secrete care a devenit mit parțial, parte a adevărului istoric și fundamentul nenumăratelor teorii ale conspirației.

La 1 mai 1776, Adam Weishaupt, profesor de drept la Universitatea din Ingolstadt, a înființat Ordinul Illuminati, o organizație secretă formată pentru a se opune influenței religioase asupra societății și abuzului de putere de către stat prin promovarea unui spațiu sigur pentru critică, dezbatere și liberă exprimare.

Inspirat de filosofii francmasoni și de iluminatul francez, Weishaupt credea că societatea nu ar mai trebui să fie dictată de virtuți religioase; în schimb, a vrut să creeze o stare de libertate și de egalitate morală acolo unde cunoașterea nu era limitată de prejudecăți religioase. Cu toate acestea, conservatorismul religios și politic a construit Ingolstadtul de la acel moment, iar materia predată la universitate de către Weishaupt a fost strict monitorizată.

După ce și-a selectat inițial cei cinci talentați studenți ai dreptului să se alăture, rețeaua s-a extins rapid, membrii săi promovând scopurile lui Weishaupt de iluminare cu învățăturile radicale, creând în același timp o rețea elaborată de informatori care au raportat comportamentul figurilor statale și religioase.

Cu ajutorul diplomatului german Baron Adolf Franz Friedrich, Freiherr von Knigge – care a ajutat la recrutarea luteranilor la cauza Illuminati – grupul clandestin a crescut la peste 2.000 de membri din întreaga Franța, Bavaria, Ungaria, Italia și Polonia, scrie BBC. Sursa: evz.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments