Horia Brenciu: Am crezut că sunt buricul pământului şi după aceea televiziunile nu au mai avut nevoie de mine

Horia Brenciu: Am crezut că sunt buricul pământului şi după aceea televiziunile nu au mai avut nevoie de mine

- in LIFESTYLE
1810
Comentariile sunt închise pentru Horia Brenciu: Am crezut că sunt buricul pământului şi după aceea televiziunile nu au mai avut nevoie de mine
Horia BrenciuHoria Brenciu FOTO Antena 1

Cântăreţul și omul de televiziune, Horia Brenciu (45 de ani) a vorbit pentru Adevărul despre greşeli şi regrete şi a povestit cum a trecut peste perioada în care simţea că nu mai e iubit de public şi că televiziunile nu-l mai doresc.

„Adevărul“: Te-ai simţit vreodată singur?

“Horia”:  “Lucrul ăsta mi s-a întâmplat şi în urmă cu 15 ani, când credeam că sunt buricul pământului, când credeam că sunt, efectiv, adulat. Eu nu-mi mai dădeam seama de nimic şi, brusc, tălpile mele se desprindeau de pământ. După aceea, când televiziunile nu au mai avut nevoie de mine, în urmă cu 14-15 ani, m-am întrebat de ce nu am preţuit clipa, de ce mi-am bătut joc de ea. Au existat multe momente când nu mai voiam să mă întâlnesc cu reporterii, eram obosit. Dar n-ai dreptul, ţi-ai asumat viaţa publică, asumă-ţi faptul că reporterii sunt interesaţi de tine şi că oamenii vor să ştie ce face Brenciu. Atunci nu vedeam lucrurile din perspectiva asta. Conţinutul pe care tu trebuie să-l livrezi oamenilor trebuie să se ridice la aşteptările lor. În mâna lor este telecomanda. Trebuie să fii cât mai real pentru ca oamenii să se regăsească în ceea ce zici. Am rezistat 25 de ani pentru că am vrut să fac ceva eu, nu am fost legat de televiziune. Dacă eşti legat de televiziune o să pici, pentru că televiziunea, la un moment dat, o să-ţi spună că are pe cineva mai fresh, mai interesant. Atunci intri în depresie. Pe vremea mea, când prezentam „Robingo“, în fiecare săptămână, timp de cinci ani, primeam saci de scrisori. Asta este marea problemă de destabilizare emoţională. Îţi spui: „Sunt iubit!“. Oamenii din faţa ta te şlefuiesc să fii din ce în ce mai bun.”

În scrisori primeai şi critici. Ai fost tentat să te schimbi ca să placi publicului?

“La început, criticile mă inhibau. Ţin minte că în 1994 a fost un moment crucial pentru mine. Redactorul şef de atunci, Doru Dumitrescu, prezenta un fel de album duminical, şi zice: „Doamnelor şi domnilor, daţi-mi voie să vă arăt ce n-aţi văzut niciodată la «Robingo».“ Eram şi noi în platou, ne întrebam ce urmează. Şi când a dat play la beta şi am văzut, atunci mi-am dat seama că lumea este altfel decât am văzut-o. Când mi-am văzut bâlbele strânse timp de un an de zile, iar lumea din jurul meu se rupea de râs. Eu mă făceam din ce în ce mai mic. A fost prima lecţie că trebuie să fiu mai bun. Şi asta m-a urmărit în toţi anii.”

Ai făcut ce ţi-a spus inima, era în concordanţă cu ce îţi spunea şi raţiunea?

“Mie îmi place să ascult când de una, când de alta. Chiar dacă am regrete după aceea, faptul că mi-am urmat raţiunea uneori, sau inima câteodată, şi în mai puţine cazuri pe amândouă, m-a făcut mai mult să trăiesc. Să nu încapă îndoială, în viaţă există şi frici şi dureri, dar toate sunt făcute ca să simţim viaţa la adevăratul nivel.”

Vezi interviul complet pe adevarul.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

loading...

Facebook Comments