DIETA FĂRĂ MÂNCARE! Cum DEZVEȚI corpul de SENZAȚIA de FOAME

DIETA FĂRĂ MÂNCARE! Cum DEZVEȚI corpul de SENZAȚIA de FOAME

- in SANATATE
1248
Comentariile sunt închise pentru DIETA FĂRĂ MÂNCARE! Cum DEZVEȚI corpul de SENZAȚIA de FOAME
dieta

Majoritatea dietelor recomandă un stil de viață echilibrat, cu trei mese fixe pe zi, plus câteva gustări, care să nu ne lase stomacul să plângă de foame.

Ei bine, postul intermitent demontează toate teoriile dietelor clasice, iar în sprijinul regimului extrem vin nenumărate studii. Postul intermitent sau „intermittent fasting” reprezintă slăbirea prin săritul meselor. Și deși sună extrem, specialiștii spun că dieta poate dezvăța organismul de senzația de foame.

Postul intermitent reprezintă o strategie de organiziare a meselor cu scopul de a accelera metabolismul grăsimilor și de a pierde în greutate, păstrând masa musculară. Acest tip de regim nu presupune reducerea aportului caloric, ci își propune să modifice orele la care sunt servite mesele sau, mai bine spus, modul în care sunt sărite mesele, scrie EVZ.ro.

Mai exact, în zilele de repaos alimentar (post intermitent) nu se consumă alimente sau băuturi care conțin calorii, alternând cu zile în care alimentele și băuturile sunt consumate în mod normal.

„Această nouă strategie nutrițională are ca principiu eliminarea uneia sau mai multor mese, zilnic sau săptămânal, cu scopul scăderii în greutate și de reducere a procentului de grăsime corporală, în special de pe organele interne și stimulează producția de celule stem la nivelul tubului digestiv.

Acesta acționează ca o formă ușoară de stres care activează în mod continuu funcția de apărare celulară și îmbunătățește răspunsul corpului la insulină.

O sensibilitate scăzută la insulină favorizează apariția obezității, a diabetului și crește riscul afecțiunilor cardiace. Influențând răspunsul organismului la acest hormon, obținem un control mai bun asupra greutății corporale, iar pierderea kilogramelor se bazează pe pierderea de grăsime și nu de masă musculară”, ne-a explicat dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în Medicină Personalizată, Nutriție și Nutrigenomică.

Cum funcționează

Potrivit specialiștilor în nutriție, în perioada de hrănire, organismul folosește că sursă de energie nutrienții ingerați. „O dată ce absorbția nutrienților se încheie, corpul intră într-o stare de postabsorbție, apoi începe etapa de înfometare, la 8-12 h de la ultima masă. În această stare, nivelul de insulină și glucide este scăzut și astfel lipidele sunt folosite ca sursă de energie.

Prin urmare, în perioada de post intermitent, corpul arde grăsimile deja stocate într-un mod mai eficient. Totodată, postul intermitent influențează nivelul de leptină din sânge, hormon responsabil de senzația de foame/ sațietate”, spune doctorul Bălănică.

Beneficii

Orice regim de post intermitent poate avea ca rezultat pierderea în greutate dacă este ținut corect, adică, după perioada de dietă, să nu se mănânce în exces sau nesănătos.

Practic, reducându-se numărul total de ore în care se poate mânca se reduce automat și aportul caloric, iar odată cu acesta scade și riscul de obezitate. Perioadele de post scad valorile colesterolului și ale trigliceridelor, precum și concentrațiile de glucoză și insulină din organism.

Reglarea metabolismului în general este un alt beneficiu. Ritmul în care mâncăm și cel în care consumăm energia din mâncare au o influență majoră asupra metabolismului, a secreției hormonale, a stării de bine și a somnului; de aceea, un raport bine echilibrat între cele două a condus la îmbunătățirea acestor parametri”, explică nutriționistul.

ATENTIE! Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud și/sau nu inlocuiesc tratamentele medicale. Informatiile de pe site si materialele aferente au doar un caracter informativ si nu isi propun sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Aktualnews, nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor Dvs. Vă asumați întreaga responsabilitate pentru modul în care alegeți să utilizați aceste informații.

CITESTE SI:

Dieta Spark, una dintre cele mai căutate diete de slăbire din lume. Ce presupune aceasta

loading...

Facebook Comments