A murit Nicolae Mischie, primul “baron” local PSD

A murit Nicolae Mischie, primul “baron” local PSD

- in NEWS
1257
Comentariile sunt închise pentru A murit Nicolae Mischie, primul “baron” local PSD
nicolae-mischiefoto: mediafax

Conform Mediafax, fostul deputat Nicolae Mischie, a murit în jurul orei 15.00, la spitalul Elias din Capitală, la vârsta de 73 de ani. Mischie a fost preşedinte al CJ Gorj şi preşedinte al PSD, fiind primul care a primit titulatura de “baron local” din cauza felului autoritar în care a condus judeţul.

Surse medicale au precizat pentru MEDIAFAX că decesul lui Nicolae Mischie a survenit în urma unei infecţii, el fiind internat în spital de mai mult timp şi având şi afecţiuni neurologice.

Nicolae Mischie s-a născut pe 2 martie 1945 în satul Godineşti, din judeţul Gorj, fiind fiul lui Alexandru şi al Mariei Mischie. Este cel mai mic dintre cei 15 fraţi. A absolvit şcoala generală în comuna natală şi a urmat cursurile Şcolii Pedagogice din Bucureşti, în perioada 1959-1965. El avea doi copii, Alexandru, care este medic în Franţa, şi Ioana, regizoare.

Nicolae Mischie, în vârstă de 73 de ani, a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj între anii 1996 şi 2004, perioadă în care a condus şi filiala judeţeană a PSD. Anterior, el a fost deputat de Gorj, în anul 2008 încercând, fără succes, să candideze pentru un nou mandat în Colegiul 6 din Târgu Jiu, colegiu câştigat apoi de Victor Ponta.

Anchetat şi trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie, Mischie, avea de ispășit o pedeapsă de patru ani de închisoare, fiind condamnat în martie 2013, de instanţa supremă, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments