Dragnea: “Revocarea şefei DNA nu e o victorie pentru nimeni. Discuţia despre suspendarea lui Iohannis continuă”

Dragnea: “Revocarea şefei DNA nu e o victorie pentru nimeni. Discuţia despre suspendarea lui Iohannis continuă”

- in POLITICA
1072
Comentariile sunt închise pentru Dragnea: “Revocarea şefei DNA nu e o victorie pentru nimeni. Discuţia despre suspendarea lui Iohannis continuă”
dragnea condamnare

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit despre ce va urma revocarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA.

“Am primit vestea pe telefon”, a spus Dragnea despre revocarea şefei DNA. “Preşedintele Iohannis a revocat-o pe doamna după 30 de zile, nu cred că de dragul respectării Constituţiei, ci presiuni generate de calcule personale. Discuţia despre suspendare nu era generată doar de această încălcare, ci de un lanţ de abateri. Şi-a făcut un obicei din a întârzia orice lege. Discuţia despre suspendare va continua în partid, vom continua şi în coaliţie”.

“E o discuţie serioasă, e un demers foarte serios. preşedintele arată demult că nu respectă Constituţia, nu mai are puterea să fie deasupra partidelor, fără interese partinice.” 

“Dacă voia să ia această decizie de la început, nu-l oprea nimeni. Dacă era un demers sincer, nu ţinea acest subiect 30 zile. Încălca Constituţia din secunda 2 de când s-a publicat decizia CCR. Din moment ce nu a făcut-o când trebuia să o facă, înseamnă că s-a întâmplat ceva pe parcurs”.

“Cei care au spus că acest demers trebuia asumat personal, cred că au dreptate. A tot spus că mai are de citit, mai are de citit”.

“Numirea şefei DNA va fi o decizie a Ministrului Justiţiei. Nu ştiu ce va face, dacă o să mă întrebe. E un loc vacant, are atributul propunerii.”

“Din păcate, discutăm de o caracatiţă mult mai mare”

“Nu am nicio garanţie că noul şef DNA nu va fi din statul paralel. Trebuie să funcţioneze domnia legii. Marea problemă e teroarea, nesiguranţa.”

“A apărut această revocare, dar ce se întâmplă cu cei care au aplicat protocoalele.”

“Nu am o mare rezervă la varianta de 300 de parlamentari. Unicameral nu. Şi aş susţine să fie aleşi prin vot uninominal direct”

“Subiectul suspendării preşedintelui rămâne deschis. Sigur că decizia de azi e importantă. Toţi parlamentarii ştiau că azi vom discuta despre calendarul discuţiilor de iniţiere a suspendării. Am discutat în week-end cu Tăriceanu, i-am spus că nu vedem altă soluţie”.

“Această revocare nu e o victorie pentru nimeni, e o măsură mică dintr-un complex de măsuri care trebuie să se întâmple în perioada următoare. Convieţuim cu un sistem subteran ocult, al unei puteri nelegitime.”

“Trebuie o reformă profundă, o schimbare completă de abordare. În fiecare zi sunt chemaţi oameni, ameninţaţi, presaţi, să spună ce vor cei care îi anchetează.”

 “Vineri am avut o discuţie destul de lungă şi aşezată cu Tăriceanu, i-am spus că PSD se îndreaptă spre decizia suspendării. Nu a respins ideea, urmând să discutăm de azi procedurile, calendarul. Domnul Tăriceanu nu a respins ideea suspendării”. 

Liviu Dragnea a făcut declaraţiile la Parlamentul României. Liderul PSD a început prin a vorbi despre legea off-shore. El a vorbit despre un plus de 40 de miliarde care vor ajunge la buget în urma adoptării acestei legi. Dragnea şi-a asumat modificarea acestei legi. El nu a vrut să comenteze dacă au existat presiuni pe acest subiect din partea companiilor care vor să investească în România.

loading...

Facebook Comments