Descoperire fara precedent in Parcul National Cozia! Nicaieri in Europa nu s-a mai vazut asa ceva!

Descoperire fara precedent in Parcul National Cozia! Nicaieri in Europa nu s-a mai vazut asa ceva!

- in NEWS
1371
Comentariile sunt închise pentru Descoperire fara precedent in Parcul National Cozia! Nicaieri in Europa nu s-a mai vazut asa ceva!
ursi

O situație nemaiintalnita în Europa a iesit la iveala in Parcul Național Cozia din Carpatii Romaniei. O ursoaică din Parcul Național Cozia a dat naștere la nu mai puțin de cinci pui. 

Acum o săptămână hăitaşii din Rădăcineşti (Berislăveşti) care au participat la o partidă de vânătoare au avut surpriza de a da peste o ursoaică aflată în hibernare, animalul având bârlogul în apropiere de sat.

Speriat de zgomot animalul l-a atacat pe unul dintre hăitaşi dar apoi a fugit, lăsând bârlogul descoperit. Când au verificat ascunzișul, ei au descoperit cinci pui de urs abia fătați recent.

Localnicii sunt rugaţi de reprezentanţii Parcului Naţional Cozia dar şi Romsilva să fie astfel atenţi când se aventurează în zonă.

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. În 2011, în județul Brașov, a fost văzută pentru prima oară o ursoaică cu cinci pui.

De obicei, o ursoaică dă naștere la doi pui, însă au mai fost cazuri și de femele care au fătat trei și chiar patru pui.

România are cea mai mare populație de urși din Europa, potrivit cifrelor date de autorități. Astfel, o numărătoare oficială din 2016 a arătat că în țara noastră sunt circa 6.500 de urși. Sursa: ramnicuvalceaweek.ro

ursuleti

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments