Fostul episcop, Corneliu Bârlădeanu, va primi in continuare un salariu consistent de la Biserică

Fostul episcop, Corneliu Bârlădeanu, va primi in continuare un salariu consistent de la Biserică

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, MONDEN, NEWS, SOCIAL
858
Comentariile sunt închise pentru Fostul episcop, Corneliu Bârlădeanu, va primi in continuare un salariu consistent de la Biserică
5_1-episcop3-3col

Corneliu Bârlădeanu rămâne sub aripa Bisericii Ortodoxe Române. Reprezentanţii Patriarhiei anunţau, după şedinţa de săptămâna trecută, că „Preasfinţitul părinte Corneliu a luat decizia să depună în faţa Sfântului Sinod o cerere de retragere din funcţia de episcop de Huşi”, pentru binele Bisericii şi pentru a nu prelungi starea de incertitudine la Episcopia Huşilor, scrie click.ro

Consilierul patriarhal Ionuţ Mavriche a explicat că Bârlădeanu va rămâne membru al BOR, sub ascultarea Sfântului Sinod, ca simplu monah, fără drept de slujire.

În realitate, după retragerea din funcţia de episcop, Corneliu Bârlădeanu a rămas un monah, dar unul privilegiat, scrie adevarul.ro. Fostul episcop de Huşi s-a retras la Episcopia Devei şi a Hunedoarei, unde urmează să fie şi remunerat. În plus, superiorii din BOR nu exclud o posibilă reîntoarcere la slujire a fostului episcop de Huşi.

Astfel, una dintre hotărârile Sfântului Sinod, publicată de vremeanoua.ro, sună astfel: ”Aprobă ca episcopul retras să aibă domiciliul în Episcopia Devei şi a Hunedoarei, de unde va primi şi sprijinul financiar necesar, urmând ca la momentul potrivit Sfântul Sinod să decidă cu privire la slujirea liturgică”. Până la desemnarea noului episcop al Huşilor, funcţia va fi suplinită de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan.

Trei preoţi au fost acuzaţi de şantaj la adresa episcopului Corneliu Bârlădeanu. Procurorii DNA au ridicat opt filmuleţe, în urma percheziţiilor. Într-unul dintre filmuleţe, difuzat în mediul online, doi bărbaţi în sutană apar în ipostaze intime, iar unul dintre ei ar fi Corneliu Bârlădeanu.

sursa: click.ro

loading...

Facebook Comments