Operațiune de amploare a poliției! Au avut loc percheziții în Parcul Naţional Călimani. Vorbim aici de 900 de mc de lemn şi amenzi uriaşe. Informații de ultimă oră!

Operațiune de amploare a poliției! Au avut loc percheziții în Parcul Naţional Călimani. Vorbim aici de 900 de mc de lemn şi amenzi uriaşe. Informații de ultimă oră!

- in NEWS
1607
Comentariile sunt închise pentru Operațiune de amploare a poliției! Au avut loc percheziții în Parcul Naţional Călimani. Vorbim aici de 900 de mc de lemn şi amenzi uriaşe. Informații de ultimă oră!
perchezitie politie parcul calimani

Poliţiştii au confiscat peste 900 de metri cubi de material lemnos şi au aplicat 52 de amenzi în valoare de 150.000 de lei, în urma unor verificări privind legalitatea operaţiunilor de exploatare forestieră din Parcul Naţional Călimani şi zonele adiacente, efectuate în perioada 25 – 27 aprilie.

Acţiunile Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ale Direcţiei de Ordine Publică din Poliţia Română s-au desfăşurat în judeţele Mureş, Suceava şi Bistriţa-Năsăud, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin intermediul unui comunicat.

Verificările au vizat legalitatea operaţiunilor de exploatare forestieră din Parcul Naţional Călimani şi zonele adiacente, precum şi a celor de depozitare, transport şi comercializare a materialului lemnos provenit din aceste zone.

Au fost constatate cinci infracţiuni, patru dintre acestea la Legea 46/2008 – Codul Silvic şi au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale pentru abateri prevăzute în OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, au fost verificate 166 de autovehicule ce transportau material lemnos şi opt depozite, ocazie cu care au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 150.000 de lei şi au fost dispuse măsuri de confiscare a 933,27 mc de material lemnos.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, al Gărzii Forestiere, al Gărzii Naţionale de Mediu şi al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI, a menţionat aceeaşi sursă. Sursa: stirileprotv.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici

loading...

Facebook Comments