ROMANIA FIERBE! Proteste de AMPLOARE, anuntate in aceasta seara, in tara si in diaspora: Nu vrem sa fim o NATIE de HOTI!

ROMANIA FIERBE! Proteste de AMPLOARE, anuntate in aceasta seara, in tara si in diaspora: Nu vrem sa fim o NATIE de HOTI!

- in NEWS
1494
Comentariile sunt închise pentru ROMANIA FIERBE! Proteste de AMPLOARE, anuntate in aceasta seara, in tara si in diaspora: Nu vrem sa fim o NATIE de HOTI!
rezist protest

Reforma în justiţie stârneşte revoltă! Astăzi se anunţă proteste masive, în toată România. Aşadar, duminică, 5 noiembrie, sunt organizate noi proteste în Bucureşti, cât şi în marile oraşe ale ţării. “Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, aşa se numeşte manifestaţiade amploare anunţată pe reţelele sociale. “Duminica ne strângem la Guvern, iar la ora 19:00 plecăm în marş, către Casa Poporului.” potrivit paginiei de Facebook “Corupția ucide”.

La ora 14:00, în jurul de 11.000 de persoane au anunţat pe Facebook participarea la protestul din Piaţa Victoriei. Per total, 44.000 de români spun că sunt interesaţi de această manifestaţie de duminică seara. 

În Capitală, zeci de mii de oameni s-au mobilizat, ca de obicei, pe facebook, şi au creat un eveniment pe care l-au denumit ,,Nu vrem să fim o naţie de hoţi”. Și la metrou au fost împărțite flyere pentru a promova evenimentul. Manifestaţii se anunţă şi la Cluj, Timișoara, Galați, Alba Iulia, Arad, Iași, Sibiu, Constanța, Craiova, dar şi în alte oraşe din ţară. Şi românii din străinătate au anunţat pe siteul de socializare că vor protesta la Zurich, Paris şi Berlin, dar şi în oraşe din Scoţia. Ultima variantă a pachetului de legi ale justiţiei, care este a treia formă, prevede reincluderea preşedintelui în procedura numirii procurorilor-şefi ai marilor parchete din ţară, dar excluderea din cea de revocare. Asupra instituţiei care controlează activitatea tuturor magistraţilor din ţară, Inspecţia Judiciară, încă domneşte incertitudinea.

Proteste faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei sunt anunţate, pe Facebook, pentru duminică seara, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară. În Bucureşti, oamenii se vor aduna în faţa Guvernului, urmând ca, în jurul orei 19.00, să plece în marş spre Parlament.

De asemenea, se vor mai organiza proteste de amploare în Cluj, Timișoara, Galați, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș, Iași, Sibiu, Constanța, Suceava, Rădăuți, Oradea, Craiova, Brașov, Târgu Ocna, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Ploiești, Bacău, Roman, Lugoș și Deva.

Și românii din străinătate anunță că vor ieși în stradă. Se vor mai organiza proteste la Zurich, Roma, Paris și Berlin, dar și în orașe din Scoția.

„Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

Platforma România 100, fondată de fostul premier Dacian Cioloş, a precizat, sâmbătă, că nu susţine propunerile PSD-ALDE de modificare a legilor justiţiei şi a anunţat că va fi alături de manifestanţi, în stradă, la protestele care încep duminică. Platforma România 100 a făcut un ”apel la acţiune şi implicare”.

“Stăm noi simbolic cât vrem la Guvern, realitatea este că Guvernul este doar o marionetă.

Duminică ne strângem la Guvern, iar la ora 19:00 plecăm în marş, către Casa Poporului.

Motivele ?

1. Proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen.

Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției.
Numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă. 
Nu suntem singuri în această luptă. 
De la Magistrați la Președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi. 
Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția.

2. Luni, Senatorii jurişti au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării.
Urmeaza votul in Senat.
Asta inseamna ca un borfas, condamnat penal, poate decide soarta romanilor si ii va reprezenta pe acestia.

Haide si tu la o plimbare prin Bucuresti, care sa se auda pana in Senat si Parlament”, se arată pe pagina de Facebook a protestului

Şi membri USR au decis să iasă în stradă, duminică, la protestele #rezist.

”Membrii USR vor participa, duminică, la demonstrațiile declanșate în toată țara pentru a opri asaltul PSD împotriva Justiției. Toate forțele reformiste trebuie să spună, într-un glas: Nu vrem să fim o nație de hoți! România este în pericol să devină un stat eșuat și avem datoria să ne opunem acțiunilor PSD care vor să întoarcă România în vremea când niciun politician nu putea fi tras la răspundere pentru furtul din bani publici și abuzul în funcție. O facem în Parlament, o vom face și în stradă. Suntem într-un război purtat de PSD-ul condus de Liviu Dragnea, un politician condamnat penal, împotriva românilor care-și doresc o societate dreaptă, modernă și prosperă. Putem să-i oprim! Am reușit cu Roșia Montană, cu Marțea Neagră, cu OUG 13” transmite USR pe Facebook. Sursa: realitatea.net

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

loading...

Facebook Comments