A facut o fotografie cu blit copilului sau si a observat ca doar unul din ochi este rosu

A facut o fotografie cu blit copilului sau si a observat ca doar unul din ochi este rosu

- in SANATATE
2626
Comentariile sunt închise pentru A facut o fotografie cu blit copilului sau si a observat ca doar unul din ochi este rosu
retinoblastom

O simpla fotografie iti poate schimba viata. Cu siguranta ai observat si tu asta: in toate fotografiile facute pe intuneric, cu blit, ochii persoanelor din cadru sunt intotdeauna rosii.

Culoarea rosie este data de vasele de sange care se afla in ochi si care sunt luminate cu ajutorul blitului.

Iar daca unul dintre ochi apare rosu, iar altul apare alb, inseamna ca ceva blocheaza vasele de sange.

Ar putea fi vorba despre cataracta, urcior, o infectie oculara sau chiar cancer ocular, cea mai periculoasa afectiune dintre toate.

O mamica din Statele Unite a descoperit un ochi alb intr-o fotografie a copilului ei iar diagnosticul pus de medici a fost crunt: cancer ocular.

Retinoblastomul este un cancer de ochi agresiv, mortal care afectează în principal copiii mici.

Se dezvoltă rapid, dar dacă este detectat devreme, poate salva viața copilului și poate împiedica îndepărtarea ochiului.

O noua campanie a Childhood Eye Cancer Trust demonstreaza modul de detectare a bolii folosind doar o camera de tip smartphone.

retinoblastom

Campania ilustrează testul folosind o serie de afișe interactive care arată o privire apropiată a copilului cu un unul obișnuit.

Când faceți o fotografie portret folosind blițul, particulele reflexive încorporate în cerneală tipărite pe pupila uneori apar alb strălucitor în loc de negru.

O marcă albă ca aceasta pe ochiul copilului atunci când utilizați o bliț pentru a face o fotografie – ca un ochi de pisică care reflectă lumina – este un indicator al unei tumori oculare.

Posterele vor apărea în cabinetele de medicină generală și clinicile pentru copii, începând de săptămâna aceasta.

Retinoblastomul este încă destul de rar, afectând între 40 și 50 de copii în fiecare an în Marea Britanie.

După cum sugerează și numele, cancerul afectează retina în spatele globului ocular. Dacă tumoarea nu este tratată, celulele canceroase cresc și umplu globul ocular, ducând la pierderea vederii și, eventual, răspândirea în creier, oase și ganglioni limfatici.

Dacă cancerul se răspândește în oricare dintre aceste locuri, poate fi foarte dificil de tratat.

Dacă sunt inlaturate din timp, tumorile mici pot fi tratate cu terapie cu laser, în timp ce cele mai mari pot necesita chimioterapie, radioterapie sau chirurgie. Sursa: Mirror.

loading...

Facebook Comments