Cum reuseste un model in varsta de 61 de ani sa arate impecabil !

Cum reuseste un model in varsta de 61 de ani sa arate impecabil !

- in DE ACTUALITATE, MONDEN, SANATATE
2615
Comentariile sunt închise pentru Cum reuseste un model in varsta de 61 de ani sa arate impecabil !
Modelul Yazemeenah Rossi, în vârstă de 61 de ani şi originară din Franţa, a dezvăluit cum reuşeşte să aibă un fizic de invidiat şi să fie aproape tot timpul cu zâmbetul pe buze.

Yazemeenah Rossi a intrat în industria modei la vârsta de 28 de ani, după vârsta de 45 de ani cariera i-a înflorit, iar acum, aflată în al şaselea deceniu, femeia speră să-şi facă debutul în cinematografie.

Femeia arată incredibil la vârsta de 61 de ani şi, într-un interviu pentru „The Daily Star“, a dezvăluit că se poate mândri cu faptul că sfidează trecerea timpului datorită unei diete curate şi exerciţiilor fizice. Totodată, Rossi, mamă şi bunică, crede cu tărie că echilibrul şi disciplina reprezintă cheia pentru a ne menţine fericiţi şi sănătoşi.

Dietă sănătoasă

„Nu mănânc niciodată alimente procesate, congelate sau alimente cu un conţinut scăzut de grăsimi. De cele mai multe ori, mănânc alimente organice şi proaspăt gătite. Mănânc multe legume, fructe, nuci, peşte de bună calitate şi carne. Întotdeauna am avut un stil de viaţă sănătos. An după an am învăţat ce este bun şi ce nu pentru mine. Dar fericirea te face să străluceşti, nu doar mâncarea sănătoasă“, crede Rossi

Sport zilnic

„Fac exerciţii fizice în fiecare zi, practic yoga de peste 30 de ani şi în fiecare zi petrec între 30 şi 60 de minute făcând yoga. Încerc să merg pe jos zilnic între 15 şi 45 de minute. Vara îmi place să mă plimb pe plajă, iar în restul timpului aleg natura“, spune Rossi.

Totuşi, modelul spune că este foarte important să respectăm ritmul propriului corp şi nu trebuie să ne simţim vinovaţi dacă se întâmplă să sărim peste aceste obiceiuri: „Nu mă simt niciodată vinovată dacă nu fac sport preţ de câteva zile, iar când mă reapuc întotdeauna descopăr ceva nou. Când aveam 20, 30 şi 40 de ani îmi forţam corpul făcând exerciţii excesive şi extreme. Aveam energia pentru asta, dar după ce am depăşit pragul de 40 de ani nu mai am aceeaşi energie.“

Acceptă că nu mai are 20 de ani

Corpul tău nu mai poate face aceleaşi lucruri pe care le făcea când aveai 20 de ani, aşa că nu este sănătos să-l forţezii. „Mi-a luat destul de mult timp să realizez că organismul meu nu mai are aceeaşi energie şi nu mai poate fi forţat foarte mult după menopauză.“

Produse de îngrijire şi program

Într-un alt interviu, pentru „The Independent“, Rossi a precizat şi alte lucruri importante care o ajută să îmbătrânească frumos şi sănătos: îşi hrăneşte mintea şi corpul, trăieşte şi apreciază prezentul.

Pentru a-şi îngriji părul – care a început să-i albească încă din tinereţe – foloseşte şampoanele organice pe bază de cânepă. De asemenea, modelul a precizat că urăşte produsele de îngrijire artificială, optând doar pentru uleiuri organice – cum ar fi de trandafir sau de argan.

Rossi se trezeşte în fiecare zi la ora 6.00, se spală cu apă rece pe faţă, bea o cană cu apă fierbinte şi lămâie sau cidru de mere şi îşi verifică e-mailurile din pat, apoi îşi sună rudele sau agentul. La ora 8.00 începe şedinţa de yoga şi meditaţie, timp de o oră, după care bea o a doua cană cu apă înainte de a intra la duş.

La ora 10.30 ia micul dejun, care include roşii, chimen dulce şi vin alb sau ouă fierte moi cu avocado, pâine prăjită şi unt francez, cafea neagră cu un gălbenuş de ou, unt de cocos şi unt ghee, considerat elixirul tinereţii.

La ora 13.00 mai mănâncă fructe proaspete sau bea un suc de legume şi stă o jumătate de oră la soare, dezbrăcată. „Meditez la ce am lucrat sau permit unor noi idei să mă inspire“, spune Rossi.

La ora 16.00 îşi pregăteşte a doua masă a zilei şi apoi face o plimbare pe plajă, iar între 20.30 şi 22.00 face o baie fierbinte cu săruri, după care face întinderi. „Uneori meditez, citesc o carte sau mă uit la un film“, adaugă femeia. Între 22.30-23.00 merge la culcare.

sursa: adevarul.ro

loading...

Facebook Comments