Dacă fumezi, mănâncă asta de două ori pe săptămână si reduci la jumătate riscul de cancer

Dacă fumezi, mănâncă asta de două ori pe săptămână si reduci la jumătate riscul de cancer

- in SANATATE
923
Comentariile sunt închise pentru Dacă fumezi, mănâncă asta de două ori pe săptămână si reduci la jumătate riscul de cancer
fumator

Dacă fumezi, mănâncă asta de două ori pe săptămână ca să reduci la jumătate riscul de cancer. Cancerul pulmonar reprezintă una din principalele cauze de mortalitate prin neoplazii, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor. Se estimează că peste 1.3 milioane de persoane mor anual, în întreaga lume din cauza cancerului pulmonar.

Cercetătorii chinezi au descoperit însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de plămâni. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar.

Chiar şi în cazul persoanelor care fumează (fumatul fiind cauza principală a acestui tip de cancer), riscul este redus cu 30 de procente, notează doctorulzilei.ro.

Cercetările anterioare au demonstrat că usturoiul poate proteja plămânii de diverse afecţiuni şi poate reduce riscul tumorilor cu o treime.

loading...

Facebook Comments