Se spune că atunci când te lași te fumat poți să iei în greutate. Este adevărat?

Se spune că atunci când te lași te fumat poți să iei în greutate. Este adevărat?

- in SANATATE
1080
Comentariile sunt închise pentru Se spune că atunci când te lași te fumat poți să iei în greutate. Este adevărat?
renuntarea-la-fumat

Cu toate că nu li se întâmplă tuturor celor care încearcă să se lase de acest viciu, se spune că atunci când te lași te fumat poți să iei în greutate. Într-adevăr, acesta nu este un mit,  Însă pentru cei care au trecut prin asta, cercetătorii au o explicație.

Aceleași proteine care moderează dependența de nicotină din creier pot fi implicate în reglarea metabolismului și acționează asupra anumitor tipuri de celule adipoase.

Cercetătorii au identificat anterior un nou tip de celulă adipoasă la șoareci și la oameni, pe lângă celulele adipoase albe care stochează energia, precum lipidele. Aceste celule adipoase „maro” pot fi activate pentru a arde energia printr-un proces numit termogeneză.

Pentru a înțelege mai bine ce este unic la celulele „maro”, cercetătorii au analizat celule de acest tip activate și au descoperit o moleculă implicată direct în procesul de termogeneză – CHRNA2. Acesta este un tip de receptor, cunoscut pentru reglarea dependenței de nicotină din celulele creierului.

Rezultatele au fost prezentate în jurnalul „Nature Medicine” și au arătat că CHRNA2 funcționează la nivelul celulelor adipoase maro, dar nu și în cazul celulelor albe care stochează energia. Iar asta indică faptul că proteina joacă un rol important în metabolismul energetic.

Cercetarea a arătat că nicotina poate reduce apetitul. În plus, oamenii de știință au descoperit că atunci când CHRNA2 primește nicotină, stimulează celulele „maro”, iar acestea încep să ardă energia.

Pentru a testa rolul pe care CHRNA2 îl are în metabolism, cercetătorii au analizat șoareci care nu aveau gena necesară pentru a produce această proteină. În comparație cu șoarecii care aveau gena, cei fără CHRNA2 au luat mai mult în greutate atunci când au fost trecuți pe o dietă bogată în grăsimi. sursa: playtech.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments