„Mâncăm ceea ce industria alimentară, bazată pe profit, produce în disperare”. Carnea procesată e nocivă, vegetalele sunt stropite, zahărul e peste tot, nu doar în dulciuri, pâinea nu mai e ce-a fost. Şi atunci noi ce să mai mâncăm?

„Mâncăm ceea ce industria alimentară, bazată pe profit, produce în disperare”. Carnea procesată e nocivă, vegetalele sunt stropite, zahărul e peste tot, nu doar în dulciuri, pâinea nu mai e ce-a fost. Şi atunci noi ce să mai mâncăm?

- in SANATATE
1535
Comentariile sunt închise pentru „Mâncăm ceea ce industria alimentară, bazată pe profit, produce în disperare”. Carnea procesată e nocivă, vegetalele sunt stropite, zahărul e peste tot, nu doar în dulciuri, pâinea nu mai e ce-a fost. Şi atunci noi ce să mai mâncăm?
aditivi mancare

România este pe locul al doilea în Europa la obezitate infantilă. Iar un copil din doi are probleme cu greutatea. Din lipsă de timp sau bani, părinţii cumpără adevărate bombe, ce-i drept ambalate frumos. Asta şi pentru că nici nu mai ştii ce să alegi. Carnea procesată e nocivă, vegetalele sunt stropite, zahărul e peste tot, nu doar în dulciuri, pâinea nu mai e ce-a fost. Şi atunci noi ce să mai mâncăm? Ce să le punem copiilor în farfurie?

„Mâncăm ceea ce industria alimentară, bazată pe profit, produce în disperare”, spune acad. prof. dr. Constantin Ionescu-Târgovişte, Directorul Institutului de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Nicolae Paulescu”.

„Hrana este foarte disponibilă, se găseşte peste tot, dar mare parte din ea este şi aditivată”, spune Andreea-Carmen Radu, consultant de nutriţie.

„De exemplu pe acesta avem, la 100 de ml, 10, 6 grame. Produsul are 200 de ml. Înseamnă că avem peste 20 de grame, adică peste 5 linguriţe de zahăr într-un suc mic pentru copii”, spune Alina Tifu, consultant de nutriţie.

La „Tinereţe fără bătrâneţe” punem sub lupă alimentele care ajung în farfuriile copiilor noştri. Pe cât de gustoase şi aspectuoase, pe atât de nesănătoase.

„Obezitatea căpătată în copilărie se duce aşa pentru totdeauna”, avertizează dr. Niculina Jianu, medic pediatru.

„Copiii noştri cresc mult mai înalţi, caractere sexuale secundare extrem de devreme. E anormal ce vedem. Uitaţi-vă la picior, cât poartă la pantof. Uitaţi-vă, fetiţele, unele au sâni la 3-4 ani”, spune dr. Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de terapie intensivă nou-născuţi, Spitalul Marie Curie.

Deşi viitorul acestei generaţii pare sumbru, există soluţii. La “Tinereţe fără bătrâneţe” vedem ce variante sănătoase puteţi alege, în locul celor nocive.

De pildă, în comuna Albota din judeţul Argeş am găsit o familie care cultivă legume fără pesticide, insecticide sau îngrăşăminte chimice.

Şi nu este singurul exemplu. O să vă arătăm că există surse de încredere pentru hrana copiilor noştri. Unele accesibile, altele nu prea. De multe ori preţul unei alimentaţii sănătoase este mai mare.

„Plătesc mai mult la legume și fructe, dar plătesc mai puțin la doctor”, spune mama unei fetițe.

Este important să avem grijă de sănătatea copiilor înainte să aibă doctorul! Prevenirea bolilor depinde şi de alimentaţie. sursa: digi24.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments