Expertii trag un semnal de alarma. O tanara pasionata de fitness din Australia a murit pentru ca a luat prea multe shake-uri de proteine

Expertii trag un semnal de alarma. O tanara pasionata de fitness din Australia a murit pentru ca a luat prea multe shake-uri de proteine

- in CULINAR, DE ACTUALITATE, NEWS, SANATATE, SOCANT, SOCIAL, SPORT
1400
Comentariile sunt închise pentru Expertii trag un semnal de alarma. O tanara pasionata de fitness din Australia a murit pentru ca a luat prea multe shake-uri de proteine
fata fitness

Meegan Hefford a fost gasita inconstienta in propria casa. Doua zile mai tarziu, a murit la spital. Abia dupa moartea sa, medicii au descoperit ca tanara, mama a doi copii, de cinci si, respectiv sapte ani, suferea de o afectiune rara. Organismul ei nu putea descompune proteinele.

Tanara consuma proteine in cantitate mare, atat din shake-uri, cat si din suplimente sau alimente cu un continut mare de proteine, ea pregatindu-se pentru o competitie de fitness din septembrie, arata The Independent.

Medicii au stabilit ca Hefford, in varsta de 25 de ani, suferea, fara sa stie, de urea cycle disorder (UCD), o boala genetica. Afectiunea este extrem de rara; doar una din 8.000 de persoane sufera de asa ceva, iar cei mai multi oameni nu stiu.

Boala face ca in sange sa fie stocat amoniac, iar in creier lichid, ceea ce duce in final la deces.

Familia tinerei cere ca recomandarile in materie de suplimente si shake-uri de proteine sa fie mai dure, astfel incat sa nu ajunga si altii in situatia lui Meegan.

fata fitness

Potrivit mamei lui Meegan, aceasta se antrena de doua ori pe zi. Inca din luna iunie s-ar fi plans ca se simte “ciudat” si letargica. Mama ei nu stia ca Meegan lua suplimente. A aflat doar dupa moartea ei, cand a gasit asa ceva in casa ei. A gasit totodata si un plan detaliat al dietei fiicei sale, unde se vedea ca tanara consuma mari cantitati de proteine.

Expertii avertizeaza ca shake-urile de proteine trebuie luate cu moderatie si ca ele nu trebuie sa inlocuiasca niciodata mesele.

Barbatii nu ar trebui sa consume mai mult de 55,5 grame pe zi, iar femeile nu ar trebui sa depaseasca 45 de grame.

sursa: ziare.com

loading...

Facebook Comments