Mihaela Bilic: „Slănina de porc este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”

Mihaela Bilic: „Slănina de porc este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”

- in GENERALE, LIFESTYLE, SANATATE, SOCIAL
2419
Comentariile sunt închise pentru Mihaela Bilic: „Slănina de porc este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”

Mihaela Bilic, nutritionist, nu este de acord cu ce spun medicii despre slănina de porc. Majoritatea lor o consideră periculoasă pentru sănătate, mai ales pentru cei care au probleme cu COLESTEROLUL.

Mihaela Bilic nota pe pagina ei de Facebook că slănina de porc se apropie de somon şi uleiul de măsline, atunci când este vorba despre conţinutul de acizi graşi.
„Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa. Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal. Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depășește cu mult pe cel al grăsimilor saturate.

Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă, și de sezon.”, scria Mihaela Bilic pe Facebook.
Cercetări recente arată că  slănina de porc, consumată în cantități moderate, dar regulate  ajută la întărirea sistemului imunitar. Datorită acidului arahidonic, aceasta favorizează scăderea colesterolului şi este esenţială pentru protecţia organismului.
Pare ciudat, dar  cantităţile mici de grăsime sunt benefice pentru inimă şi pentru cele mai importante vase de sânge. Un consumator de grăsime are un ritm cardiac regulat, un muşchi cardiac mai puternic şi o circulație uşoară a sângelui. De asemenea, slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică şi este un bun remediu pentru durerile articulare.
Pentru a scăpa de durerile de articulaţii, se recomandă frecarea articulaţiilor bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de albine.

Deasupra se pune celofan sau hârtie de pergament, se înveleşte cu un fular sau o cârpă şi se lasă să așa o noapte.
Sursa: ampress.ro

 

loading...

Facebook Comments