România a activat, luni, Mecanismul de Alertă European

România a activat, luni, Mecanismul de Alertă European

- in SANATATE
725
Comentariile sunt închise pentru România a activat, luni, Mecanismul de Alertă European
imunoglobulina

România a activat, luni, Mecanismul de Alertă European prin care solicită imunoglobulina necesară pentru tratamentul populaţiei, după ce premierul Viorica Dăncilă a aprobat solicitarea în acest sens făcută de Ministerul Sănătăţii.

Decizia a fost luată din cauza discontinuităţilor apărute încă de anul trecut în aprovizionarea cu acest medicament, generate de retragerea de pe piaţă a producătorilor care asigurau peste 80% din necesar.

În ciuda eforturilor depuse de autorităţi, în prezent continuă criza de imunoglobulină pe piaţa din România, a anunţat ministrul Sorina Pintea la Antena 3.

Sorina Pintea: “Am făcut toate eforturile necesare pentru a putea rezolva această problemă. Statul român a suspendat clawback-ul pentru acest produs, pentru o perioadă de doi ani de zile şi, totuşi, nu s-a întâmplat nimic. Pentru luna martie nu se preconizează să intre nici o fiolă de imunoglobulină în ţară; pentru aprilie sunt nişte promisiuni, dar eu nu mai cred în aceste promisiuni. Prin urmare, am informat Cabinetul Primului Ministru, în cursul zilei de astăzi şi am primit acceptul să declanşăm să primim această procedură. Practic, este o alertă la nivel european, prin care solicităm cantităţi de imunoglobulină pentru România.”

În consecinţă, Ministerul Sănătăţii a solicitat sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene pentru furnizarea cantităţilor de imunoglobulină disponibile.

Demersurile pentru achiziţionarea medicamentului vor fi realizate de către Compania Naţională UNIFARM S.A., care va acoperi şi costurile – precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, tot la Antena 3, că România va apela şi la mecanismul NATO pentru imunoglobulină, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va trimite în scurt timp solicitarea, relatează Rador. Sursa: romania-actualitati.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments