Și-a vopsit părul în fiecare lună timp de 10 ani. Într-o seară femeia a început să se simtă foarte obosită și fără aer. Cănd soțul său a văzut-o a exclamat: “Ai ochii galbeni!” A sunat de urgență la salvare

Și-a vopsit părul în fiecare lună timp de 10 ani. Într-o seară femeia a început să se simtă foarte obosită și fără aer. Cănd soțul său a văzut-o a exclamat: “Ai ochii galbeni!” A sunat de urgență la salvare

- in SANATATE
1426
Comentariile sunt închise pentru Și-a vopsit părul în fiecare lună timp de 10 ani. Într-o seară femeia a început să se simtă foarte obosită și fără aer. Cănd soțul său a văzut-o a exclamat: “Ai ochii galbeni!” A sunat de urgență la salvare
vopsire par

Vopsirea părului este o formă de exprimare în modă. Unii oameni doresc să-și vopsească părul în culori strălucitoare, în timp ce alții merg pe tonuri neutre. Există, de asemenea, acei oameni care își vopsesc părul pentru a ascunde firele de păr albe. Frumusețea însă vine cu un preț. O femeie din China a trebuit să învețe asta chiar pe pielea ei. Ea și-a vopsit părul în fiecare lună timp de 10 ani și nu i-a acordat timp părului să se odihnească. Rezultatul? Și-a distrus ficatul îmbolnăvindu-se de hepatică cronică.

O femeie din China, pe nume Chen, a descoperit acum 10 ani că i-au ieșit fire de păr alb. În speranța de a le ascunde și de a nu arăta bătrână și obosită, Chen a mers la salon pentru a-și vopsi părul.

În fiecare lună timp de 10 ani, Chen a vizitat saloanele de înfrumusețare pentru a-și vopsi părul. Făcea asta cu regularitate pentru a ascunde părul alb, astfel încât chipul ei să nu arate bătrân și obosit.

vopsire par1

Cu doar două luni în urmă, Chen a început să aibă probleme de sănătate. După cum relatează Sina News, Chen s-a dus la culcare cu o puternică senzație de lipsă a aerului și oboseală accentuată. Nu s-a alarmat ignorând total simptomele. Când însă soțul ei a văzut-o, a fost șocat să vadă că soția sa a devenit galbenă. Pielea lui Chen, precum și ochii ei –  albul ochilor – deveniseră galbene.

Chen a fost dusă la spital de urgenta, unde medicii i-au făcut niște teste. Așa au descoperit că Chen prezenta niveluri ridicate de bilirubină în corpul ei – de 10 ori mai mult decât era normal. Nivelurile de bilirubină sunt ridicate în cazurile de anemie, icter și boli hepatice.

salvare

Se pare că femeia prezenta deja o leziune hepatică avansată. Medicii au fost încurcați de acest caz, deoarece nu puteau identifica un motiv pentru care Chen suferea de hepatită cronică. Nu părea să fi luat medicamente care ar fi  putut provoca boala.

După o investigație aprofundată, medicii au descoperit că o colorare consistent-excesivă a părului timp de 10 ani, a dus la afectarea ficatului de așa natură încât a ajuns la hepatită cronică. Sursele spun că Chen a trecut prin 20 de zile de tratament în spital. Vestea bună este că în cele din urmă starea femeii s-a îmbunătățit. Cu toate acestea, medicii afirmă că nu mai pot inversa prejudiciile aduse ficatului.

vopsele par

Pielea poate absorbi substanțele chimice găsite în mulți coloranți pentru păr. Aceste substanțe chimice sunt apoi metabolizate în ficat. Cu toate acestea, pentru Chen, ficatul ei a lucrat ore suplimentare pentru a dizolva substanțele chimice provenite de la vopsirea excesivă a părului. În cele din urmă, ficatul nu a mai putut ține pasul.

Potrivit elitereaders.com în astfel de cazuri, oamenii preferă acum să folosească coloranți pe bază de plante mult mai sigure. Hairstyliștii recomandă întotdeauna ca și colorarea părului să se facă la un interval de șase luni. Acest lucru ar trebui să ofere părului un pic de odihnă pentru a evita deteriorarea și despicarea, precum și pentru a minimiza expunerea unei persoane la produsele chimice.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

loading...

Facebook Comments