Un nou tratament pentru diabetul zaharat de tip 2 promite: O singură injecţie pe zi! Costurile decontate 100%!

Un nou tratament pentru diabetul zaharat de tip 2 promite: O singură injecţie pe zi! Costurile decontate 100%!

- in SANATATE
1025
Comentariile sunt închise pentru Un nou tratament pentru diabetul zaharat de tip 2 promite: O singură injecţie pe zi! Costurile decontate 100%!
insulin-syringe

Peste 1 milion de români suferă de diabet. Până acum, schema de tratament în cazul diabetului de tip 2 presupunea, în cazurile avansate, injectarea insulinei de mai multe ori pe zi. Tratamentele noi, apărute și în România, constau într-o singură injecţie pe zi, iar costurile sunt decontate 100%.

Dacă nu se poate reduce glicemia prin dietă, exerciții și tratamente orale sau injectabile, bolnavii de diabet de tip 2 ajung la insulină, care se administrează, în unele cazuri, în injecții multiple. Un nou tratament promite să limiteze înţepăturile la una pe zi.

Prof. dr. Nicolae Hâncu, preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice: Este vorba de o metodă de tratament: o injecţie care cuprinde două clase terapeutice. Cuprinde insulina plagină, care la rândul ei, acum 10 ani a fost ea o revoluţie în tratamentul diabetului zaharat, la care se adaugă încă un medicament.

Dr. Iulia Ionescu, directorul general al unei companii farmaceutice: Să aduci un medicament nou în România este un motiv de sărbătoare pentru că este destul de dificil şi pentru că suntem în urmă în ceea ce priveşte accesul terapeutic la terapii noi în ţara noastră faţă de Europa.

Terapia nu este indicată pacienţilor cu diabet zaharat de tip 1, femeilor însărcinate şi copiilor. De aceea, doar medicul specialist poate recomanda acest tratament, care va fi disponibil în farmacii în câteva zile, potrivit digi24.ro

loading...

Facebook Comments