Unul dintre cele mai folosite medicamente împotriva tusei, retras din farmacii în procedura de urgenţă

Unul dintre cele mai folosite medicamente împotriva tusei, retras din farmacii în procedura de urgenţă

- in SANATATE
3846
Comentariile sunt închise pentru Unul dintre cele mai folosite medicamente împotriva tusei, retras din farmacii în procedura de urgenţă
Eurespal

Eurespal, unul dintre cele mai folosite medicamente împotriva tusei, la copiii de peste 2 ani şi la adulţi, este retras de pe piaţa în procedura de urgenţă.

Agenţia Naţională a Medicamentului a confirmat decizia producătorului de a opri vânzarea Eurespal – sirop şi tablete, până la finalizarea unor teste suplimentare de siguranţă.

Medicamentul Eurespal, folosit împotriva tusei, a fost retras deoarece substanţa activă, fenspirida, poate provoca probleme cardiace, scrie News.ro.

“Este o problemă de siguranţă care a fost identificată în cadrul unui studiu non-clinic efectuat chiar de producătorul francez al medicamentului respectiv. Decizia de retragere voluntară, aşa cum îi spune şi numele, aparţine producătorului medicamentului respectiv, până când procedura de urgenţă, procedură de reevaluare a profilului de siguranţă al acestor medicamente, pentru că vorbim atât de Eurespal comprimate, cât şi de Eurespal sirop, până când această procedură va fi finalizată la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului.

În această săptămână are loc la Londra, la sediul Agenţiei Europene a Medicamentului, reuniunea comitetului de profil şi pe agenda de lucru se află şi problema de siguranţă a fenspiridei, care e substanţa activă din acest medicament. Noi vom publica automat pe site-ul agenţiei traducerea comunicatului de presă al Agenţiei Europene a Medicamentului, comunicat care va fi emis imediat după terminarea acestei reuniuni”, a declarat Anca Crupariu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM). Sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments