NEWS ALERT. Hackeri au dat atacul in Romania! Conturile a MILIOANE de romani sunt in PERICOL

NEWS ALERT. Hackeri au dat atacul in Romania! Conturile a MILIOANE de romani sunt in PERICOL

- in SOCANT
1307
Comentariile sunt închise pentru NEWS ALERT. Hackeri au dat atacul in Romania! Conturile a MILIOANE de romani sunt in PERICOL
hackeri

Baza de date a Astra Asigurări, administrată în prezent de lichidatorul judiciar, KPMG, a fost atacată de hackeri cu un virus de tip ransomware.

Potrivit Profit.ro, lichidatorul judiciar susţine că, pe 6 octombrie, atacatorii au restricţionat, prin criptare, accesul la datele privind compania de asigurări aflată în lichidare. Este vorba de milioane de dosare de daună şi de contracte de asigurare care conţin inclusiv datele personale ale clienţilor Astra. Atunci când a intrat în faliment, în aprilie anul trecut, Astra avea în portofoliu circa 2 milioane de contracte de asigurare.

Atacatorii au cerut şi o răscumpărare pentru a reda accesul la baza de date – între 15.000 şi 25.000 de dolari pentru fiecare server, plătiţi în bitcoin. Până la acest moment nu sunt indicii că datele cu caracter personal ale clienţilor Astra au fost divulgate către persoane neautorizate. Lichidatorul KPMG a apelat la KPMG Cyber Security Services şi la o mare firmă străină specializată în securiotate online.

Mai multe detalii, pe Profit.ro.

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments