Misiunea NASA care ar putea prăbuși economia globala sau iar face pe unii FOARTE bogati

Misiunea NASA care ar putea prăbuși economia globala sau iar face pe unii FOARTE bogati

- in BIZAR, DE ACTUALITATE, DESCOPERIRI, EXTERNE, INEDIT, STIINTA
1992
Comentariile sunt închise pentru Misiunea NASA care ar putea prăbuși economia globala sau iar face pe unii FOARTE bogati
psyche-e14 misiunea nasa

Misiunea Discovery a NASA va fi lansata în 2022 și va trebui sa colecteze informații despre asteroidul 16 Psyche, aflat intre Marte și Jupiter.

Misiunea Discovery va fi lansată în vara anului 2022, cu o sosire planificată la centura principală a asteroidului în 2026, cu patru ani mai devreme decât planurile inițiale ale NASA, informează Fox News.

Asteroidul 16 Psyche este o masivă masă de metale prețioase, platină, aur, fier și nichel. Asteroidul orbitează între Marte și Jupiter și este de mare interes științific pentru că deține indicii despre una din primele ere din istoria sistemului nostru solar — mai puțin de 10 milioane de ani după formarea Soarelui.

Misiunea NASA costa 10.000 de cvadrilioane de dolari (1 cvadrilion are 1.000 de trilioane) și, potrivit lui Lindy Elkins-Tanton, liderul Misiunii Discovery, suma este mai mare decât greutatea totală în aur a asteroidului. Diametrul asteroidului este de 210 km.

Potrivit economiștilor, costul exorbitant al Misiunii Discovery ar putea șterge complet economia globală. Din fericire, agenția spațiala efectuează călătoria în scopuri științifice și nu intenționează să desfășoare activități miniere pe asteroid.

Asteroidul 16 Psyche a supraviețuit coliziunilor violente dintre planete, care au fost frecvente in procesul formarii sistemului solar. NASA spune ca asteroidul ar putea indica cum s-a format nucleul Pământului și nucleele celorlalte planete terestre ale sistemului solar.

Potrivit The Sun, două companii spațiale miniere se pregătesc pentru a lua aurul de pe asteroid după ce proprietatea acestuia a devenit legală în 2015.

In 2011, industriile Deep Space și Resursele Planetare au pus ochii pe asteroidul UW158, care este de două ori mai mare decât Turnul Londrei și are o valoare de până la 5 trilioane de dolari.

 

loading...

Facebook Comments