”Trimite-i acasă, că oricum mor!” Înregistrare ȘOCANTĂ cu vorbele celui care ar fi trebuit să le sară în ajutor! Un medic a fost filmat cu o cameră ascunsă

”Trimite-i acasă, că oricum mor!” Înregistrare ȘOCANTĂ cu vorbele celui care ar fi trebuit să le sară în ajutor! Un medic a fost filmat cu o cameră ascunsă

- in SOCANT
947
Comentariile sunt închise pentru ”Trimite-i acasă, că oricum mor!” Înregistrare ȘOCANTĂ cu vorbele celui care ar fi trebuit să le sară în ajutor! Un medic a fost filmat cu o cameră ascunsă

Scandal la spitalul Râmnicu Sărat, după apariţia unui filmuleţ cu un doctor care îi spune la telefon unui superior că spitalul este nevoit să refuze internarea unor pacienţi, din lipsă de fonduri.

Pe aceeaşi înregistrare, doctorul filmat pe ascuns pomeneşte despre un posibil caz de malpraxis. Este vorba despre moartea unui pacient la numai două ore după ce trecuse prin urgenţele spitalului din Râmnicu Sărat.

Pe înregistrarea realizată de aparţinătorii unui bolnav de diabet pe care spitalul refuza să îl interneze apare doctorul primar Paul Eugen Rânja, în timp ce poartă o discuţie telefonică cu un superior. Din conversaţie reiese faptul că spitalul râmnicean stă foarte prost la capitolul financiar, iar “urgenţele sunt trimise acasă din cauza lipsei fondurilor”.

Din vorbele medicului rezultă că Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat “nu mai are voie să interneze” pentru că “nu mai sunt bani de la Casa de Asigurări“. Înregistrarea a fost făcută publică la două săptămâni după consumarea scenei surprinsă cu telefonul mobil. Medicul Rânja susţine că a avut un moment de furie, după o dispută cu o colegă din spital, şi că vorbele sale au fost aruncate fără temei.

”Nu am avut niciodată probleme legate de finanţare. Filmuleţul a fost făcut de un bolnav de diabet sau de rudele acestuia, căruia încercam să-i spun că nu era atât de grav încât să fie internat, în condiţiile în care paturile sunt limitate. Ar fi putut ocupa locul unui bolnav cu probleme mari. Oricum, acesta a fost internat după această conversaţie”, a declarat medicul Rânja.

Atât superiorii medicului care a scăpat porumbelul pe gură, cât şi reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate susţin că nu sunt deloc probleme financiare între unitatea spitalicească şi finanţator şi că tocmai de aceea nu îşi pot explica afirmaţia doctorului. ”Niciodată nu am avut probleme financiare cu această unitate”, a spus răspicat Simona Anghel, director de contractare din cadrul CJAS Buzău.

În partea a doua a înregistrării, medicul Rânja pomeneşte despre un posibil caz de malpraxis, exemplificând cele spuse anterior. În contextul în care recunoaştea că spitalul trimite acasă urgenţele care mor, medicul a adus în discuţie cazul unui pacient de 69 de ani, din comuna Ghergheasa, care a încetat din viaţă la începutul lunii septembrie, după ce tocmai trecuse prin urgenţele spitalului.

Pacientul s-ar fi prezentat la unitatea medicală din Râmnic, iar medicii de aici, după ce l-au consultat şi i-au recomandat o serie de medicamente, l-au trimis acasă. După numai două ore, acesta a murit. ”Am stat la masă şi spunea că are o arsură în coşul pieptului. S-a învineţit la faţă şi a căzut cu spatele de pe scaun pe ciment. La ora 14.00 a ieşit din spital şi pe la ora 16.00 a murit. Eu zic că nu e vina nimănui pentru că aşa a vrut Dumnezeu”, ne-a declarat Diţa Rusu, soţia bărbatului care a murit în septembrie.

Constantin Rusu a murit în timp ce stătea la masă. Familiei i s-a transmis că a suferit un atac cerebral. Până la apariţia acestui clip în presă nu se cunoşteau prea multe informaţii despre cazul bărbatului din Ghergheasa care şi-a pierdut viaţa după o vizită la spitalul râmnicean.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments