Accident aerian, in aceasta dimineata. Un avion plin cu turisti a luat foc in zbor si s-a prabusit! Nu există supravieţuitori

Accident aerian, in aceasta dimineata. Un avion plin cu turisti a luat foc in zbor si s-a prabusit! Nu există supravieţuitori

- in SOCANT
550
Comentariile sunt închise pentru Accident aerian, in aceasta dimineata. Un avion plin cu turisti a luat foc in zbor si s-a prabusit! Nu există supravieţuitori
accident aerian

Zece americani şi-au pierdut viaţa în accidentul unui avion de turism, produs duminică în Costa Rica, împreună cu doi piloţi costaricani, a anunţat preşedintele ţării, Luis Guillermo Solis, citat de AFP.

“Guvernul din Costa Rica regretă profund moartea celor 10 pasageri americani şi a celor doi piloţi costaricani în accidentul aerian”, a declarat şeful statului într-o postare pe contul său de Twitter.

Departamentul de Stat al SUA a “confirmat moartea mai multor cetăţeni americani”, exprimând condoleanţe şi dorinţa de a ajuta familiile victimelor. Totuşi, diplomaţia americană a precizat că, din respect faţă de familiile celor decedaţi, nu vor fi dezvăluite informaţii suplimentare pentru moment.

Aparatul, un monomotor Cessna, s-a prăbuşit într-o regiune muntoasă în apropiere de Punta Islita, o staţiune balneară de pe coasta Pacificului, a indicat Ministerul costarican pentru Securitatea Publică.

Avionul ar fi decolat de pe o pistă mică din Punta Islita în jurul orei locale 10:30 (16:30 GMT) şi urma să aterizeze pe aeroportul principal din San Jose după 25 de minute.

El aparţinea unei societăţi private locale Nature Air şi a luat foc în momentul prăbuşirii din cauze încă neelucidate.

Fragmente de fuselaj cuprinse de flăcări s-au răspândit într-o pădure, potrivit imaginilor publicate pe reţele de socializare de către purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Securitatea Publică, Carlos Hidalgo.

Mass-media costaricane au publicat o listă cu numele presupuşilor pasageri, între care mulţi poartă acelaşi nume, sugerând că ei ar putea fi membri a cel puţin două familii.

Potrivit cotidianului La Nacion, un vânt puternic sufla în timpul accidentului.

Americanii sunt principalii vizitatori străini în Costa Rica, o destinaţie turistică populară în America Centrală, în special în decembrie şi ianuarie, când fug de iarna nord-americană în căutarea căldurii tropicale. Sursa: stirileprotv.ro

accident aerian

loading...

Facebook Comments