Imagini LIVE. Val de panică în Florida. Uraganul Irma, cel mai puternic ciclon din istorie! E Apocaliptic!

Imagini LIVE. Val de panică în Florida. Uraganul Irma, cel mai puternic ciclon din istorie! E Apocaliptic!

- in DE ACTUALITATE, NEWS, SOCANT
1884
Comentariile sunt închise pentru Imagini LIVE. Val de panică în Florida. Uraganul Irma, cel mai puternic ciclon din istorie! E Apocaliptic!
ciclonul irma

Uraganul Irma este cel mai intens și mai longeviv ciclon tropical din istorie. De categorie maximă 5 și cu o durată de peste 57 de ore, uraganul e cel mai puternic înregistrat vreodată în Oceanul Atlantic și una dintre cele cele mai violente cinci furtuni care lovesc bazinul Atlantic în ultimii 82 de ani.

Uraganul Irma se îndreaptă către Statele Unite după ce a devastat insulele din Caraibe. În Florida, 5,6 milioane de oameni, printre care şi zeci de mii de români, au primit ordin de evacuare de urgenţă.

 UPDATE: 20.00: Mărturiile unui român stabilit în Florida! De ce a ales să rămână în calea uraganului Irma. Sorin Roiban, un român stabilit în Florida, a declarat, în direct la Realitatea TV, că a ales să rămână în zona afectată de uraganul Irma, deoarece locuiește într-o casă nouă, care este construită pentru a face fața unui uragan de categoria 5.

UPDATE: 16.00: Uraganul Irma a ajuns deasupra arhipelagului Camaguey din Cuba la ora 03.00 GMT sâmbătă, cu rafale de peste 260 de kilometri pe oră, potrivit Centrului naţional american pentru uragane (NHC).
Deşi fusese retrogradat în categoria , uraganul a atins din nou nivelul 5, cel mai ridicat, în momentul în care a lovit Cuba, în noaptea de vineri spre sâmbătă

UPDATE 14.00: Uraganul Irma “afectează grav” centrul Cubei, cu rafale ce ating viteze de până la 260 de kilometri pe oră, au anunțat companiile mass-media oficiale din această țară în noaptea de vineri spre sâmbătă, relatează AFP.

Irma, primul uragan de o asemenea intensitate de după anul 1932 al cărui centru atinge Cuba “afectează provinciile Camaguey și Ciego de Avila” din centrul țării, a anunțat meteorologul cubanez Elier Pila la postul public de televiziune. “Din cauza întinderii sale uriașe, efectele uraganului Irma se fac resimțite din provincia Las Tunas din estul țării și până în provincia Villa Clara, aflată în partea central-vestică a Cubei”, aflată la o distanță de aproape 400 de kilometri, a adăugat el.

Uraganul Irma, trecut din nou în categoria 5, cea mai ridicată, a atins Cuba sâmbătă la orele 03.00 GMT, cu rafale estimate la 260 de kilometri pe oră și o viteză de deplasare de 20 de km/h, transmite AFP. Irma, care a făcut cel puțin 19 morți în trecerea sa peste Caraibe începând de miercuri, este cel mai puternic din istorie!

Irma este primul uragan de categoria a cincea care loveşte Cuba în ultimul secol. Zonele de coastă, altă dată pline de viaţă şi aglomerate de turişti, par acum părăsite. 50.000 de vizitatori străini au fost evacuaţi din staţiuni. Vântul a ajuns la viteze de 250 de kilometri pe oră, iar multe comunităţi au rămas deja fără curent electric.

În Statele Unite, un sfert din populaţia statului Florida a primit ordin de evacuare. Mii de oameni au rămas însă blocaţi pe aeroporturi, în ciuda faptului că marile companii aeriene şi-au mărit numărul de curse.

Ochiul ciclonului se afla la acea oră la 190 de kilometri de orașul cubanez Caibarien și la aproximativ 480 de kilometri sud-est de Miami, în Florida (SUA), potrivit Centrului American Național al Uraganelor (NHC).

Uraganul Irma, una dintre cele mai importante furtuni din Atlantic din ultimul secol, a făcut ravagii pe un șir de insule din Caraibe. ONU a estimat că până la 37 de milioane de persoane ar putea fi afectate de uraganul Irma pe traiectoria sa către Florida.

Cu o durată de peste 33 de ore şi rafale de vânt de aproape 300 de km/h, Irma devine ciclonul cel mai intens şi mai longeviv înregistrat în istoria de 5 decenii a înregistrărilor meteorologice prin satelit. Precedentul record era deţinut de super-taifunului Haiyan, care a lovit arhipelagul Filipinelor, în 2013, timp de 24 de ore. Experţii spun că Irma este cel mai puternic uragan format vreodată în Oceanul Atlantic.

Şeful agenţiei americane pentru situaţii de urgenţă, Brock Long, avertiza ieri că uraganul va fi ‘cu adevărat distrugător” în Statele Unite. Preşedintele Donald Trump le-a cerut concetăţenilor să fie prudenţi şi să rămână în locuri sigure. Numărul de urgență 911 întâmpină blocaje, potrivit CNN.

Chiar dacă traiectoria sa nu se cunoaşte cu certitudine, Irma ar urma să lovească Florida în acest weekend, unde locuitorii îşi fac provizii. Toate școlile publice au fost închise. Peste 4.000 de zboruri au fost anulate. Miami figurează pe harta oraşelor ameninţate. Afectate ar mai putea fi statele Georgia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud.

sursa: realitatea.net

loading...

Facebook Comments