Au chemat medicii să consulte un cadavru pregătit de înmormântare. Rudele i-au pus oglinda la gură și s-a aburit!

Au chemat medicii să consulte un cadavru pregătit de înmormântare. Rudele i-au pus oglinda la gură și s-a aburit!

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, SANATATE, SOCANT, SOCIAL
1576
Comentariile sunt închise pentru Au chemat medicii să consulte un cadavru pregătit de înmormântare. Rudele i-au pus oglinda la gură și s-a aburit!
mortul-viu

Într-un sat din judeţul Vaslui, un echipaj de ambulanță a participat la niște scene tragic comice. Familia unui bărbat de 84 de ani, decedat de două zile, a sunat la 112, asta în timp aveau loc pregătirile de înmormântare. Rudele răposatului au chemat salvarea să consulte mortul, pentru că li s-a părut că ar fi viu și că mișcă.

Acest caz s-a petrecut în localitatea vasluiană Vovrieşti, comuna Băceşti. La început, cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vaslui au crezut că este vorba despre o glumă proastă, dar rudele omului decedat au insistat. Au sunat până și la superiorii ambulanţierilor de la Bucureşti.

Bătrânul de 84 de ani, din satul Vovrieşti, a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde a decedat, din cauza afecțiunilor cardiace de care suferea de mai multă vreme. După ce cadrele medicale au declarat decesul, cadavrul bărbatului a stat timp de două zile la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Apoi a fost preluat de rude pentru a fi înmormântat.

De ce au chemat ambulața rudele celui decedat?

După ce a fost adus acasă, mortul a fost aşezat pe masă, potrivit tradiţiilor, iar rudele au jelit trecerea la cele veşnice. În timp ce își analizau tatăl decedat, fiicelor lui li s-a părut că acesta nu ar fi mort, ci că de fapr acesta ar dormi. Ba mai mult decât atât, una dintre fete a spus că tatăl ei ar fi mişcat un deget, la un moment dat. Imediat, le-a anunțat și pe celelalte surori ale sale și pentru a se convinge că tatăl său mai trăiește au încercat un experiment. Au luat o oglindă și au adus-o în camera în care se afla mortul și au pus-o în dreptul feței acestuia. Din cauza diferenţei de temperatură, oglinda s-a aburit, iar fetele au crezut că tatăl lor chiar trăieşte.

Medicii au făcut o electrocardiogramă mortului din sicriu

Până la urmă, un echipaj medical condus chiar de directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Vaslui, medicul Ana Ungureanu, s-a deplasat la Vovrieşti, o localitate situată la peste 50 de kilometri de Vaslui. După ce au ajuns la fața locului, medicii au scos mortul din coșciug, l-au dezbrăcat și l-au consultat. În plus, i-au făcut și o electrocardiogramă pentru a le dovedi rudelor că omul chiar este mort și nu mai respiră. sursa: avantaje.ro

loading...

Facebook Comments