Avem VESTI INCREDIBILE pentru cei care NU mai pot achita Ratele Creditului Ipotecar. S-a dat Lege. NU te mai pot da afara din casa!

Avem VESTI INCREDIBILE pentru cei care NU mai pot achita Ratele Creditului Ipotecar. S-a dat Lege. NU te mai pot da afara din casa!

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, NEWS, SOCIAL, UTILE
1196
Comentariile sunt închise pentru Avem VESTI INCREDIBILE pentru cei care NU mai pot achita Ratele Creditului Ipotecar. S-a dat Lege. NU te mai pot da afara din casa!
credit ipotecar

O raza de speranta pentru cei care si-au cumparat o casa cu credit ipotecar si nu mai pot achita ratele. O lege adoptata saptamana trecuta prevede ca oamenii ajunsi in aceasta situatie sa ramana in casa, in schimbul unei chirii.

Imobilul ar urma sa fie cumparat de autoritatile locale, iar cei aflati in pericol de evacuare vor avea prioritate la inchirierea locuintei.

Conform noii legi, autoritatile locale vor fi obligate sa aloce o suma in bugetul anul, pentru a cumpara locuinte la licitatiile tinute de banci pentru apartamentele celor care nu si-au mai putut plati creditul ipotecar.

Cei aflati in situatia de a fi evacuati trebuie sa indeplineasca niste conditii pentru a ramane chiriasi in apartament: locuinta nu trebuie sa aiba o suprafata mai mare de 100 de metri iar locatarii trebuie sa nu detina alta proprietati. Cat despre chirie, valoarea acesteia va fi calculata in asa fel incat sa nu depaseasca 10% din venitul lunar al familiei evacuate, calculat pentru ultimele 12 luni.

Contractul de inchirere va avea o durata de 5 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit.

Codrut Avram, avocat: “Singura problema ramane cat vor considera autoritatile locale ca trebuie sa cheltuiasca din bugetul local pentru acest lucru. In opinia mea nu cred ca va fi vreo autoritate locala care sa investeasca atat de multi bani pentru a achizitiona toate locuintele in acesta situatie.”

Proiectul de modificare a Legii locuintei a fost trimis la reexaminare anul trecut de presedintele Klaus Iohannis. Unul dintre motive a fost ca alesii nu au stabilit criterii pentru alegerea locuintelor care vor fi cumparate. Insa parlamentarii nu au modificat legea. Iar acum seful statului poate sa o promulge in aceasta forma ori sa o conteste la Curtea Constitutionala.

Un studiu publicat recent de Asociatia de Management al Creantelor Comerciale arata ca anul trecut un sfert dintre romani au ajuns pe mana recuperatorilor de creante, cu datorii de peste 4,9 miliarde de euro. Aceste datorii sunt in principal la banci, dar si la firme de leasing, de asigurari sau la furnizorii de curent, apa si gaze.

sursa: stirileprotv.ro

loading...

Facebook Comments