Legiunea Străină îi atrage pe mulți tineri, însă viața nu e deloc ușoară. Ce trebuie să știi pentru a te înrola în această armată de elită și care este salariul

Legiunea Străină îi atrage pe mulți tineri, însă viața nu e deloc ușoară. Ce trebuie să știi pentru a te înrola în această armată de elită și care este salariul

- in INEDIT
3931
Comentariile sunt închise pentru Legiunea Străină îi atrage pe mulți tineri, însă viața nu e deloc ușoară. Ce trebuie să știi pentru a te înrola în această armată de elită și care este salariul
legiunea franceza

În fiecare an mii de tineri se prezintă la centrele de recrutare de la Aubagne, sud-estul Franţei, pentru a-şi încerca norocul în Legiunea străină, renumita unitate de elită a armatei franceze care recruteaza soldati indiferent de nationalitate.

Legiunea străină (franceză Légion étrangère) este o unitate a Armatei Franceze, care a fost întemeiată pe data de 9 martie 1831 printr-un decret dat de Ludovic-Filip al Franței. A fost creată pentru voluntarii străini care, după Revoluția franceză din iulie 1830, nu mai aveau voie să se înscrie în armata franceză. Voluntarii străini sunt conduși de ofițeri francezi, iar astăzi sunt acceptați și cetățeni ai Republicii Franceze, care în prezent formează 24% din numărul total de recruți.

Daca esti tanar si cauti aventura sau pur si simplu doresti sa te alaturi unei mari familii precum Legiunea franceza, trebuie intai de toate sa stii ca te vei inhama la o viata cu totul diferita fata de ce ai in prezent. Dupa cum spunea un fost legionar: “oricat de grea ti se pare viata ca civil si indiferent ce probleme intalnesti in viata ti se vor parea nimicuri dupa 5 ani de legiune”.

Recrutarea.

Cum să vă alăturați Legiunii străine franceze? Singura soluție pentru a va alătura Legiunii străine franceze este să va deplasati în Franța continentală (în Europa) și să bateti la ușa unuia dintre centrele de recrutare din Legiunea străină (odată ce esti intrat, cazarea e gratuită, mâncarea și îmbrăcămintea sunt imediat furnizate de Legiune ).

Centre de preselectie: Paris, Aubagne, Lille, Nantes, Strasbourg, Bordeaux, Lyon, Marseille, Nice, Perpignan, Toulouse.

Nu există nici o altă cale! Nu există aplicații online, nici scrisori de invitație, nici documente ale ambasadei franceze nu se oferă pentru a va alătura Legiunii străine franceze. Ține minte.

Veți fi înscriși ca necasatorit, chiar dacă sunteți căsătoriți. Primul contract pe care îl înscrieți este de 5 ani.

Întregul proces de recrutare și selecție durează 2 – 5 săptămâni (în majoritatea cazurilor, perioada exactă depinde de fiecare candidat individual). Procesul începe când inmanati pașaportul unui legionar deservit într-un centru de recrutare (fie un birou de informare sau un centru de preselecție).

Procesul se încheie atunci când sunteți oficial acceptat sau respins. Pe parcursul întregii perioade (de la inmanarea pașaportului catre un legionar până la acceptarea sau respingerea acestuia), Legiunea oferă cazare, hrană și îmbrăcăminte gratuite.

Candidații care au trecut toate testele sunt acceptați oficial sau respinși în fiecare joi după-amiază. În calitate de voluntar, vă este permis să cereți să mergeți acasă (sa renuntati), în fiecare dimineață pe perioada întregului proces de selecție.

Pentru a accede in randurile legionarilor trebuie sa indeplinesti cateva conditii. Daca in trecut Legiunea străină primea pe oricine, inclusiv pe cei certaţi cu legea. În prezent, procesul de recrutare este mult mai selectiv.

Solicitanții din una din țările din zona SCHENGEN din Uniunea Europeană trebuie să prezinte un buletin  de identitate sau un pașaport valabil. Solicitanții din țările din afara zonei SCHENGEN sunt obligați să prezinte un pașaport valabil (numai). Nota: Țări care urmează să adere în Spațiul Schengen: România și Bulgaria. Până în prezent, solicitanții din ambele țări trebuie încă să prezinte și pașapoartele.

Să NU fii urmarit de Interpol (NU crime, NU trafic de droguri …). Nu este necesară o diplomă școlară. Solicitanții trebuie să știe să citească și să scrie în limba lor maternă.
Solicitanții ar trebui să aibă cel puțin 17 ½ ani și mai puțin de 39 ½ ani în ziua în care aceștia raportează la biroul de informare.

Solicitanții trebuie să prezinte orice documente justificative utile: permis de ședere, permis de conducere, fotocopie de carte de identitate, certificat de căsătorie, certificat de divorț, certificat de naștere etc.)

În ziua în care te prezinti la biroul de informații al Legiunii străine, ar trebui să fii apt din punct de vedere medical pentru a lua testele de aptitudini fizice necesare. Ar trebui să fii declarat fizic apt pentru a servi în toate locurile și condițiile meteorologice, fără restricții. Atentie la indicele de masa corporala! Nu se accepta supraponderali. Și mai presus de toate, solicitanții trebuie să treacă testul sportiv!

Starea sănătății dentare: Dantura in stare buna (fara carii dentare se accepta cu dantura reparata). Forța de forfecare sa fie egală cu sau mai mare de 40%. Starea  chirurgicală sau medicală a solicitanților: trebuiesc aduse toate documentele medicale referitoare la operațiile chirurgicale anterioare sau bolile avute = Certificatul medical care sa ateste ca solicitantul nu suferă de nici un efect secundar al operațiilor sau bolilor anterioare. Aceți dosarul dvs. de sănătate (dacă este cazul). Daca este cazul aduceți instrumente de corectare a vederii, după caz ​​(ochelari).

EXEMPLE DE CAUZE ALE INAPTITUDINI MEDICALE SAU FIZICE: Tuberculoză, Hepatita, Cancer, HIV, Diabet, Exces de greutate, Anemie, Stare psihiatrică sub tratament,Vedere slabă, Auz slab.

Ce NU contează pentru a te alătura Legiunii: cetatenia, rasa, religia , scoala, educatia, calificarea, starea sociala, civila sau militara (daca ati facut armata sau nu in tara de unde proveniti).

Lucruri pe care să le aduceți  cu voi:

ARTICOLE OBLIGATORII:

1 pereche de pantofi de alergat
3 seturi de lenjerie de corp (3 articole de îmbrăcăminte – 3 cămăși – 3 perechi de șosete)
Pungă de toaletă (săpun / gel de duș – aparat de bărbierit și cremă de bărbierit – prosop de duș – papuci de duș)
Numerar: maximum 50 €

ARTICOLE NEPERMISE:

Walkerele sau toate tipurile de playere audio / video
Carduri de credit
Bijuterii și obiecte de valoare, chei de masina, casa, cutite.

Procedura de selecție durează între 2 și 5 săptămâni. Daca veti fi declarat apt dupa prima saptamana veti semna un contract pe 5 ani. Din acest moment intrati la testele sportive, psihice si un interviu motivational. Daca le-ati trecut cu bine pe toate, legiunea contrasemneaza contractul pe 5 ani si vi-l inmaneaza. Pe toata perioada de recrutare si antrenament veti fi sub “declared identity”, adica vi se schimba numele. Dupa terminarea procesului, legionarul poate reveni la identitatea lui.

Veți fi selectat numai dacă sunteți suficient de bun pentru Legiune. Iar legiunea însăși decide cine este suficient de bun pentru a fi selectat. Din aproximativ 100 de candidați care solicită intrarea în Legiune, doar 10-15 sunt acceptati. Deci, trebuie să fii mai bun decât ceilalți candidați în toate aspectele pentru a avea șansa (NU dreptul) să fii selectat.

Trebuie să fii suficient de bun pentru ca Legiunea să te aleaga. După cum s-a menționat mai sus, nu este vorba doar de teste. Procesul de recrutare este mult mai complex. Se concentrează asupra întregii dvs. personalități. Comportamentul tău real, atitudinea ta reală, motivația ta reală. Legiunea trebuie să te vrea. Apoi, veți fi selectați. Nu există trucuri pentru a intra.

Din momentul inregistrarii vor urma 4 luni de pregatire militara și fizica intensa. Aceasta este cea mai dificila parte si este universal cunoscut ca foarte multi dintre aplicanti incearca sa dezerteze in aceasta perioada. Daca o depasiti cu succes, veti fi apoi desemnat unuia dintre cele 11 regimente ale legiunii si veti participa la misiuni, acolo unde va fi nevoie.

Vi se permite să vă contactați familia odată ce ați început pregătirea de bază la Castelnaudary, prin poștă sau prin telefon. Odată ce serviți ca legionar într-un regiment, puteți să vă contactați familia prin poștă, telefon sau internet în timpul liber. Cu toate acestea, există reguli specifice pentru contactarea familiei dvs. în timpul desfășurărilor și operațiunilor de peste mări.

Ce mai trebuie stiut?

Membrii Legiunii străine sunt încurajaţi să „lupte până la moarte“. Renunţarea la luptă nu este permisă, un exemplu elocvent în acest sens îl reprezintă Bătălia de la Camaron. „Timpul nu este important. Suntem praf de stele. Nu însemnăm nimic. Fie că vom muri la 15 ani, fie la 79, chiar nu contează. Aşa că lua-le-ar naiba de îngrijorări legate de război“, spune William Langeweische, un vechi legionar.

Legionarii provenind din 138 de ţări pot aplica, după trei ani onorabili de serviciu, pentru obţinerea cetăţeniei Franceze sau li se acorda din oficiu daca sunt raniti in misiune.

SALARIUL IN LEGIUNEA FRANCEZA

Un legionar este îmbrăcat, hrănit, și îngrijit medical gratis de catre legiune. Salariul dvs. depinde, de asemenea, de gradul, calificările și timpul in serviciu, misiuni etc.

Salariile sunt cuprinse intre: 1205 € pentru un legionar cu 10 luni vechime si se poate ajunge pana la 4818 € pentru un adjutant-sef cu misiuni efectuate in teatrele de razboi. La salariu se mai pot adauga si alte bonusuri: parasutisti, misiuni grele in afara teritoriului francez etc. Sursa de informare: site-ul oficial al legiunii franceze: legion-etrangere.com

In incheiere va invitam sa urmariti un documentar despre legiunea straina pentru a va completa imaginea de ansamblu:

Autor articol: aktualnews.ro. Preluarea acestui material se poate realiza fără a depăşi jumătate din articol. În mod obligatoriu, în acest caz, trebuie citată sursa informaţiei cu link activ.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments