Ce se intampla daca plantezi un NUC. E mai rau decat poti sa-ti imaginezi !

Ce se intampla daca plantezi un NUC. E mai rau decat poti sa-ti imaginezi !

- in BIZAR, DE ACTUALITATE, INEDIT, SANATATE, SOCIAL, UTILE
1937
Comentariile sunt închise pentru Ce se intampla daca plantezi un NUC. E mai rau decat poti sa-ti imaginezi !
nuc

Nucul este inconjurat de numeroase mituri si superstitii. Dincolo de ele, frunzele si fructele nucului au efecte benefice evidente pentru organism.

In traditia populara, nucul trebuie plantat in curtea unui gospodar care vrea sa marcheze un eveniment foarte important din viata lui, cum ar fi nasterea unui copil.

O alta superstitie spune ca nu este bine sa plantam nuci, intrucat atunci cand trunchiul pomuluiva ajunge sa aiba grosimea gatului celui care l-a planta, persoana respectiva va muri. De Rusalii, femeile de la tara duc la biserica frunze de nuc si apoi le pun la streasina caselor, pentru ca nucul sa le fereasca familia de necazuri.

Cel mai cunoscut mit despre nuc este insa cel care sustine ca nu este bine sa dormim la umbra unui pom de acest fel, pentru ca frunzele sale contin mult iod. Desigur, este doar un mit, nu a fost demonstrat nimic din punct de vedere stiintific. Un pericol real pentru sanatate poate sa apara insa daca nu depozitam corect nucile. Ele pot fi infestate cu aflatoxina, un mucegai care poate duce inclusiv la dezvoltarea unor forme de cancer.

sursa: realitatea

loading...

Facebook Comments