Eleva premiantã, nevoitã sã învete la lumina lumânãrii , vrea sã devinã politist pentru a scãpa de teroarea la care o supune unchiul sau – VIDEO

Eleva premiantã, nevoitã sã învete la lumina lumânãrii , vrea sã devinã politist pentru a scãpa de teroarea la care o supune unchiul sau – VIDEO

- in DE ACTUALITATE, LIFESTYLE, SOCANT, SOCIAL
1412
Comentariile sunt închise pentru Eleva premiantã, nevoitã sã învete la lumina lumânãrii , vrea sã devinã politist pentru a scãpa de teroarea la care o supune unchiul sau – VIDEO
casa-familia-rotaru-1

CHINUITÃ…Scene de teroare pentru o copilã de doar 10 ani. În loc sã învete pentru a rãmâne, mai departe, cel mai bun elev din clasã, Diana Rotaru trãieste fiecare zi cu spaima în suflet. Unchiul sãu, Mihai Rotaru, si-a fãcut un obicei ca, de fiecare datã când se îmbatã, sã facã scandal la locuinta pãrintilor fetei, proliferând amenintãri cu moartea si injurii. Ultimul scandal de acest gen a avut loc vineri, atunci când bãrbatul a nãvãlit peste familia copilei cu un par în mânã. Nu s-a limitat doar la amenintãri, ci a spart o usã cu un par si s-a dezbrãcat în pielea goalã în fata copilei si a celorlalti frati ai sãi, ceea ce poate constitui o faptã penalã. Acum copila spune cã vrea, ca atunci când va creste mare, sã devinã politist. Crede cã, din aceastã posturã, unchiului ei îi va fi teamã sã mai provoace scandal. Dar pânã atunci speranta Dianei se îndreaptã cãtre cei din politia vasluianã. Sperã ca legea sã-si spunã cuvântul si copila sã aibã parte de liniste, mai ales cã, pe numele unchiului, sunt în lucru douã dosare penale,scrie vremeanoua.ro.

Diana Rotaru este un copil frumos, cuminte si cu rezultate excelente la învãtãturã. Mama ei ne aratã, cu mândrie, diplomele obtinute de copilã. Curiosi, am întrebat-o ce vrea sã se facã atunci când va creste mare si ne-a rãspuns cã politist. Socante au fost motivele pentru care doreste sã îmbrãtiseze aceastã meserie: “M-am sãturat de scandal. Nu-mi doresc decât sã avem liniste. Dacã voi ajunge politist, atunci voi putea sã fac dreptate. Vineri iar a venit unchiul nostru peste noi. A început sã înjure si si-a dat pantalonii jos. Striga la noi cã ne omoarã si sã nu mai iesim din casã. Noi plângeam si tipam. Voiam sã plece. M-am sãturat de toate acestea”, spune Diana Rotaru.

Chiar dacã învatã la lumina lumânãrii din cauza neajunsurilor si a rãutãtii propriilor rude, copila de 10 ani dã doavdã de o maturitate venitã totusi prea devreme. A uitat sã mai zâmbeascã si sã râdã si trãieste zilnic cu fricã. Se gândeste ca nu cumva unchiul ei, Mihai Rotaru, sã nu se îmbete din nou si sã vinã peste ei, în curte, sã strige la ei si sã-i ameninte. Linistea Dianei Rotaru este tulburatã, din când în când, de betiile unchiului care vine peste familia fetei, amenintã, face scandal si sare la bãtaie pe motiv cã terenul pe care este construitã casa îi apartine.

Pânã acum, politistii din comuna Todiresti au în lucru douã dosare penale. Pe ultimul dintre ele l-au întocmit vineri, dupã ultima “vizitã” a unchiului la casa pãrinteascã a Dianei. “Zilele trecute a venit iar peste noi. Am sunat politistul de la comunã pe telefonul personal, dar nu a vrut sã vinã. Am sunat apoi la 112 si a venit politistul de la Rafaila. Anul trecut mi-a spart acoperisul casei cu parii. Existã plângere dar, pânã acum, nu s-a rezolvat nimic.

Ne certãm cu ei din cauza terenului pe care avem casa. Vor sã plecãm de aici pentru cã au stâna aproape si îi încurcãm. Pe terenul acesta nimeni nu are acte de proprietate. Socrul meu are un pretitlu deocamdatã. Stau fãrã curent electric si copiii mei învatã la lumânare. Terenul a fost concesionat unei persoane din Negresti pe o perioadã de 30 de ani, fãrã semnãtura socrului meu, cel care este titularul terenului. Am cerut celor din Primãria Todiresti sã vinã sã ne mãsoare terenul pentru a putea sã obtinem documentele sã ne putem trage luminã. Copiii mei învatã foarte bine, fata este premiantã”, spune Didina Roxana Rotaru, mama Dianei.(VIDEO si FOTO , mai jos)

Ca umare a certurilor din familia Rotaru, casa în care locuieste Diana nu poate fi racordatã la reteaua de distributie a energiei electrice. Pãrintii copilei nu pot intra în posesia documentelor de proprietate emise de primãrie cu ajutorul cãrora pot cere racordarea. Cu toate acestea, edilul comunei sperã ca, pânã la urmã, sã gãseascã o solutie salvatoare pentru familie Dianei. “Cunosc membrii familiei si stiu cã mama copiilor este o femeie muncitoare. Dar, cel mai mult mã doare de acei copii. Sunt copii buni, cu rezultate foarte bune la scoalã. Am discutat cu socrul Roxanei Rotaru si poate cã împreunã vom ajunge sã rezolvãm si aceastã problemã. Din pãcate, în rezerva primãriei nu mai existã teren pentru locuri de casã. Dacã aveam, puteam propune lucrul acesta consilierilor locali si reuseam sã rezolvãm o disputã în care au de suferit copii nevinovati”, spune Petricã Simiuc.

loading...

Facebook Comments