Ea e cea mai bogată româncă din lume! Arată demențial la 40 de ani! Are 700.000.000 de euro în cont și stă pe o insulă!

Ea e cea mai bogată româncă din lume! Arată demențial la 40 de ani! Are 700.000.000 de euro în cont și stă pe o insulă!

- in SOCIAL
1882
Comentariile sunt închise pentru Ea e cea mai bogată româncă din lume! Arată demențial la 40 de ani! Are 700.000.000 de euro în cont și stă pe o insulă!
veronica

Cea mai bogată femeie din România, unica fiică a generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei şi personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989, are o avere de circa 700 de milioane de euro, potrivit estimărilor Forbes.

Veronica Gușă de Drăgan a absolvit cursurile Facultăţii de Drept şi a început să lucreze la 22 de ani. Ea s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan, care avea la acea vreme 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România, cel care a înfiinţat grupul Butan Gas. În 2001, omul de afaceri decide să cedeze conducerea operaţiunilor grupului către soţia sa, Veronica Guşă, care a ocupat de atunci funcţia de preşedinte executiv al ButanGas.

După moartea soțului ei, în 2008, Veronica a devenit cea mai bogată femeie din România, fiind unicul acționar al grupului de firme și având de administrat o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, estimată în prezent la jumătate din valoare, conform Forbes.

La un an de la decesul soțului, ea a decis să mute tot businessuul de familie într-o nouă structură denumită Veroniki Holding SpA. Astfel, pe lângă Butan Gas (grup industrial cu activităţi în Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria şi România şi o cifră de afaceri a Butan Gas România estimată la circa 70 de mil. de euro), din grup face parte acum şi Romconstruct Top, companie achiziţionată pentru dezvoltarea unui parc eolian în Siliştea, Constanţa.

Proiectul implementat acolo în urma unei investiții de circa 44 de milioane de euro ocupă o suprafață de 41 de hectare și a fost finalizat în 2011. Veronica Gușă de Drăgan locuiește în prezent în Palma de Mallorca (Spania) alături de cei patru copii și conduce o mașină hibrid de lux. sursa: businessmagazin.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments