Senatul a adoptat tacit proiectul de lege. Femeile care au născut cel puțin trei copii primesc o indemnizație lunară pe viață

Senatul a adoptat tacit proiectul de lege. Femeile care au născut cel puțin trei copii primesc o indemnizație lunară pe viață

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, LIFESTYLE, SOCIAL
1751
Comentariile sunt închise pentru Senatul a adoptat tacit proiectul de lege. Femeile care au născut cel puțin trei copii primesc o indemnizație lunară pe viață

Senatul a adoptat tacit proiectul de lege prin care femeile care au născut cel puțin trei copii primesc o indemnizație viageră lunară, pentru toată viața, iar cele care au cinci copii sau mai mult primesc și medalia de „Mama – eroina”.

Aceste „pensii speciale” sunt cuprinse între 30% și 50 % din salariul mediu net pe economie, adică între 630 și 1000 lei.

Proiectul e al deputatului PSD Ninel Peia și a trecut tacit de Senat întrucât s-a depășit termenul de dezbatere și vot și merge, în forma inițială, la Cameră Deputaților, camera decizională.

„Se acordă o indemnizație viageră lunară pentru mamele care au născut și crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii. Indemnizația viageră se acordă în fiecare lună, după cum urmează: pentru mamele care au trei copii se acordă indemnizație de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acordă 40% din salariul mediu net, pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci – 50%.

Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă titlul și medalia de Mamă- eroină. Acordarea sumei ce îi revine mamei nu este condiționată de obținerea unui alt venit și nu se impoziteaza”, se arată în proiectul de lege.

Sursa: ziarulunirea.ro

loading...

Facebook Comments