Un om al străzii din Timișoara a primit de-a lungul a zece ani peste 1.000 de amenzi, “date fără discernământ”. Motivele pentru care a primit amenzile și ce i s-a întâmplat după ce și-a găsit de muncă: E GROAZNIC!

Un om al străzii din Timișoara a primit de-a lungul a zece ani peste 1.000 de amenzi, “date fără discernământ”. Motivele pentru care a primit amenzile și ce i s-a întâmplat după ce și-a găsit de muncă: E GROAZNIC!

- in SOCIAL
906
Comentariile sunt închise pentru Un om al străzii din Timișoara a primit de-a lungul a zece ani peste 1.000 de amenzi, “date fără discernământ”. Motivele pentru care a primit amenzile și ce i s-a întâmplat după ce și-a găsit de muncă: E GROAZNIC!
arpad-kendi

Un om al străzii din Timișoara își plătește amenzile, pentru că are job. Arpad Kendi a fost cândva miner la Lupeni, în județul Hunedoara, însă după ce a rămas fără loc de muncă a plecat în Anglia şi Germania.

Revenit în ţară, fără locuinţă şi loc de muncă, a ajuns om al străzii. Vreme de zece ani a trăit în Timișoara, sub cerul liber, din mila oamenilor, pe cartoanele puse la intrarea unui imobil din apropierea Domului Romano-Catolic, potrivit Radio Timișoara.

Totuși, Ştefan Cojocnean, un cunoscut campion de sporturi extreme şi antrenor de sport, l-a luat de pe stradă și l-a convins să se tundă şi să-şi radă barba. Imediat, noul look i-a adus un acoperiş deasupra capului şi un loc de muncă.

Doar că, la aproape un an după aceste minuni din viața sa au apărut alte probleme, pentru că deceniul său de hoinăreală s-a lasat cu peste o mie de amenzi, în valoare de peste 44.000 de lei, adică aproximativ 10.000 de euro, de la Poliţia Locală, Jandarmerie şi de la Poliţia Naţională, pentru lipsa actului de identitate sau pentru că bea și fuma în public, deşi oamenii legii ştiau că nu are de unde să plătească.

Și cum bărbatul a fost angajat cu forme legale, Fiscul l-a depistat imediat în sistem, iar acesta s-a trezit cu poprire pe salariu.

“Acest om a primit  de-a lungul a zece ani peste 1.000 de amenzi, amenzi date fără discernământ și îmi asum ceea ce spun pentru că el a fost un om pașnic, neviolent, nu a cerșit, rețineți. Evident, reintegrându-se, știam că sistemul fiscal îl va descoperi. A rămas șocat când au venit aceste rețineri din salariu în valoare de 44.400 de lei, adică aproape 10.000 de euro. Practic devii plătitor pe viață. Nu a furat, nu a cerșit, nu a bătut, dar primea amenzi pentru că nu avea buletin, avea o bere lângă el, pentru că arunca țigara pe jos. Cum poți amenda în halul acesta un om care nu are nicio șansă de a se apăra”, spune Ștefan Cojocnean.

Acum, avocatul Robert Szasz, care susține că a descoperit lucruri scandaloase, a decis să îl reprezinte pro bono pe Arpad Kendi.

“Am primit un dosar execuțional, înalt de vreo zece centimetri, ceea ce spune foarte multe. A fost ca la normă, ceea ce am constatat. Sunt unele care sunt în aceeași zi datate de la instituții diferite, de exemplu Poliția Locală, Jandarmerie și/sau Poliție. Dar sunt, la fiecare a doua, a treia zi, același agent constatator. Din surse neoficiale știu cum s-a procedat, vreau să merg mai departe și voi face o plângere penală pentru infracțiunile de abuz în serviciu și fals în înscrisuri. Pentru că se vede clar cum e același scris, dar semnătura la contraveninent numai a lui Arpi nu este. Las organele abilitate să se pronunțe cu privire la care agenți constatatori se fac sau nu vinovați cu toate că se cam vede cine a fost rău intenționat”, spune Robert Szasz.

Între timp, o parte din salariul lui Arpad Kendi ajunge la Finanţe.

“N-am avut adăpost și am început să primesc aceste amenzi după situația în care eram. Eram oprit ca să fiu identificat și după această identificare primeam amendă. Odată cu începerea serviciului am fost anunțat că trebuie să plătesc aceste amenzi. Nu am avut ce să zic, am spus că așa este. Am recunoscut că trebuie să plătesc această situație, trebuie să mă achit de amenzi”, se apără bărbatul.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments