GENIAL! De ce toate geamurile avioanelor au aceasta mica gaura!

GENIAL! De ce toate geamurile avioanelor au aceasta mica gaura!

- in DE ACTUALITATE, INEDIT, STIINTA
2371
Comentariile sunt închise pentru GENIAL! De ce toate geamurile avioanelor au aceasta mica gaura!
gaura hublou

Daca ai avut ocazia sa zbori cu avionul, si ai stat la fereastra, cu sigurana ai analizat fiecare mic detaliu, observand acesta mica gaura din geam, in partea de jos. Stii de ce este facuta? Fiindca ea exista in toate avioanele de pasageri.

“Daca te uiti cu atentie la geamul unui avion de pasageri, acesta este compus din 3 straturi realizate din placi acrilice. Cel mai apropiat de interior dintre ele are un singur scop: de a-l proteja pe cel de-al doilea.

Celelalte doua placi (straturi) au un rol foarte important pentru ca suporta diferenta de presiune dintre interiorul avionului si aerul de afara. Iar gaura mica ajuta ca presiunea sa fie suportata in totalitate de panoul exterior”, explica Mark Vanhoenacker, un pilot de la British Airways.

Orificiul din geam se numeste supapa de aerisire.

„Scopul supapei de aerisire din geamul interior al ferestrei este sa permita echilibrarea presiunii intre cabina pasagerilor si aerul dintre panouri, astfel incat presiunea din interiorul cabinei sa fie aplicata doar pe stratul exterior”, explica Marlowe Moncur, directorul tehnic al unei firme care produce astfel de ferestre, citat de descopera.ro.

sursa: descopera.ro

loading...

Facebook Comments