Ce se afla pe aceasta insula din Hawaii? Viitorul planetei poate depinde de asta

Ce se afla pe aceasta insula din Hawaii? Viitorul planetei poate depinde de asta

- in DE ACTUALITATE, EXTERNE, INEDIT, STIINTA
1558
Comentariile sunt închise pentru Ce se afla pe aceasta insula din Hawaii? Viitorul planetei poate depinde de asta

Un proiect deosebit ia nastere pe insula Kauai din Hawaii.

Compania Tesla va pune bazele unei “ferme solare” pe insula Kauai. Va instala aici 54.978 de panouri solare, care vor genera energie electrica de 13 megawatti.

Energia produsa in timpul zilei va putea fi stocata noaptea cu ajutorul Powerpack 2 – siruri de baterii uriase. Gigantul sistem de energie solara va fi pornit in mai multe etape si va reduce consumul de combustibil fosil.

De curand, Tesla a cumparat SolarCity si vrea sa dezvolte foarte mult proiectele ecologice de acest fel. Compania alimenteaza deja cu energie solara si baterii aproape intreaga insula Ta’u din Samoa Americana.

Proiectul pentru insula Kauai se va derula in urmatorii 20 de ani, scrie publicatia Business Insider.

Energia solara este considerata energie curata, ecologica si mai multe companii din intreaga lume incearca sa o dezvolte ca alternativa la termocentralele care polueaza.

Alaturi de energia eoliana, energia solara poate asigura necesarul de electricitate, reducand astfel consumul de combustibili fosili, care distrug planeta. Sursa: yoda.ro

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments