Chinezii au lansat un satelit în cadrul primei misiuni în partea întunecată a Lunii. Ce vor să plaseze acolo

Chinezii au lansat un satelit în cadrul primei misiuni în partea întunecată a Lunii. Ce vor să plaseze acolo

- in STIINTA
1221
Comentariile sunt închise pentru Chinezii au lansat un satelit în cadrul primei misiuni în partea întunecată a Lunii. Ce vor să plaseze acolo
chinezii-au-lansat-un-satelit-care-va-orbita-luna

Programul spaţial chinez a lansat un satelit care va fi esenţial în comunicaţii în cadrul primei misiuni în partea întunecată a Lunii. Lansarea a avut loc la ora 00:00, ora R. Moldova, în noaptea de duminică spre luni (5 dimineaţa, ora Beijingului).

Misiunea Chang’e-4, care include un rover şi un lander, va fi prima vizită a omenirii pe partea îndepărtată a satelitului nostru natural. În prima dintre cele două lansări programate pentru a pune piesele la locul potrivit, chinezii au lansat satelitul de suport Queqiao de la Centrul de Lansare Xichang, scrie Science News.

Queqiao va ajunge pe orbita Lunii şi va fi un punct median de comunicare între Pământ şi dispozitivele care vor fi trimise pe suprafaţa Lunii. De asemenea, are la bord un telescop radio construit de o echipă olandeză, care va fi pornit în 2019 pentru căutarea semnalelor cu lungime mare de undă de la primele stele ale Universului.

Roverul şi landerul misiunii Chang’e-4 au fost construite ca rezerve pentru misiunea Chang’e-3, care a inclus aselenizarea a două aparate în anul 2013. O altă misiune care va fi lansată în 2019, Chang’e-5, are scopul de a aduce primele roci de pe Lună din ultimii 47 de ani, de la misiunea Apollo 17.

Misiunile Chang’e sunt numite după zeiţa chineză a Lunii. Numele satelitului lansat recent provine dintr-un mit chinezesc despre doi iubiţi separaţi de Râul Argintiu, cunoscut şi drept Calea Lactee. Conform mitului, un stol de coţofene formează un pod numit Queqiao unde o dată pe an cei doi iubiţi se pot întâlni. Sursa: unimedia.info

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments