Minune tehnologica. Casa la 11.000 de euro, realizată în 24 de ore. VIDEO

Minune tehnologica. Casa la 11.000 de euro, realizată în 24 de ore. VIDEO

- in DE ACTUALITATE, ECONOMIE, INEDIT, SOCIAL, STIINTA
2361
Comentariile sunt închise pentru Minune tehnologica. Casa la 11.000 de euro, realizată în 24 de ore. VIDEO

Este o minunăție tehnologică, construită la un preț mic, în timp record: o casa a fost realizată la imprimanta 3D în 24 de ore. Prețul său? Doar circa 11.000 de euro, scrie Cnewsmatin.fr.

În spatele acestei realizări se află start-up-ul californian Apis Cor, a cărui echipă de informaticieni și ingineri a reușit să imprime în timp record în fabrica sa din Stupino (Rusia) pereți din beton modificat, dar și fundații, tavane, podele, uși, ferestre și finisaje. Ansamblul suprafeței locuite măsoară 38 de metri pătrați, iar durata de viață a casei este estimată la 175 de ani.

Incredibilul proiect a necesitat utilizarea unui cort uriaș, care a protejat betonul folosit pentru ca acesta să nu aibă de suferit de pe urma temperaturilor extrem de scăzute înregistrate în această perioadă în Rusia.

Chiar dacă nu este vorba despre prima casă realizată la imprimanta 3D, particularitatea rezidă în modul în care a fost concepută: spre deosebire de locuințele anterioare, casa proiectată de Cor Apis a fost imprimată în ansamblul său, nu a rezultat din asamblarea mai multor panouri pre-imprimate.

sursa: digi24.ro

loading...

Facebook Comments